Dupa ce s-a dedicat aproximativ 13 ani dezvoltarii firmei Flamingo, Dragos Cinca vrea sa se implice mai mult in afacerile imobiliare.

Dragos Cinca (39 de ani), actionarul majoritar al retailerului Flamingo International, isi pregateste retragerea partiala din conducerea companiei pe care a fondat-o pentru a se dedica investitiilor. „Mi-am propus sa sarbatoresc virsta de 40 de ani schimbindu-mi profesia, de la manager-antreprenor la investitor activ", ne-a declarat Cinca. Potrivit acestuia, unul dintre principalele domenii in care ar dori sa investeasca este cel imobiliar. „Este un domeniu in care deja am investit de citiva ani citeva milioane de euro, prin Future Real Estate (firma de familie a lui Dragos Cinca - n.red.)", explica omul de afaceri, care estimeaza ca la finele acestui an sau la inceputul anului viitor este posibil sa aiba un nou proiect pe segmentul rezidential.

Fiind adeptul investitiilor pe termen lung, Cinca sustine ca ar fi foarte intersat de ridicarea unor cartiere de case construite pe model american. „Avem in vedere proiecte de sute de case in zona Bucurestiului adresate managerilor. Cei din acest segment sint foarte dornici ca, de banii pe care ii dau pe o casa, sa beneficieze de servicii reale comparabile cu ce au americanii. De aceea este foarte important sa le dai foarte mult teren. Acum, insa, sintem in stadiu de analiza", ne-a spus Cinca.

Pentru a-si dezvolta proiectele imobiliare, Cinca ar putea sa se asocieze cu investitori din Germania si Italia, care nu sint inca prezenti pe piata autohtona, dar ale caror nume nu a dorit sa le divulge. „Exista posibilitatea de a face co-investment. Am deja propuneri de investitii din partea unor fonduri si investitori neinstitutionalizati care au nevoie de un partener local", ne-a precizat patronul Flamingo, care nu exclude posibilitatea de a investi chiar si singur. Cinca nu a precizat insa suma pe care vrea sa o aloce.