PSD da semne ca renunta la motiunea de cenzura si isi canalizeaza amenintarile catre o sesiune extraordinara a Parlamentului daca proiectul de lege privind majorarea punctului de pensie nu este adoptat urgent. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Di
PSD da semne ca renunta la motiunea de cenzura si isi canalizeaza amenintarile catre o sesiune extraordinara a Parlamentului daca proiectul de lege privind majorarea punctului de pensie nu este adoptat urgent. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a dat ieri de inteles, intr-o conferinta de presa, ca social-democratii nu vor mai depune o motiune de cenzura asa cum amenintasera toata saptamana trecuta liderii PSD. In replica, liberalii au anuntat ca sunt dispusi la negocieri cu pesedistii.
Daca Guvernul nu va sustine proiectul PSD de majorare a pensiilor, social-democratii vor solicita sesiune extraordinara a Parlamentului pentru discutarea acestui subiect. Daca nici in sesiunea extraordinara proiectul PSD nu va trece, abia atunci partidul are in vedere introducerea unei motiuni de cenzura, a anuntat ieri Diaconescu. Atragandu-i-se atentia ca sesiunea ordinara a Parlamentului se incheie saptamana aceasta si ca o motiune de cenzura nu poate fi depusa in sesiune extraordinara, Diaconescu a admis ca motiunea de cenzura ar putea fi introdusa in aceste conditii "la toamna". "Vom vedea ce se intampla, vom verifica procedurile de urmat dupa incheierea acestei sesiuni", a adaugat Diaconescu, refuzand insa sa recunoasca ca PSD renunta la motiune. De altfel, PSD a conditionat adoptarea proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante de propunerea privind majorarea punctului de pensie. In replica, liderul PNL Ludovic Orban a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta este "dispusa la negocieri" cu PSD, mentionand, totodata, ca exista limite ale cresterii pensiilor pentru a nu se genera un proces inflationist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.