Senat - S-au legiferat masurile antihuligani  Plenul Senatului a votat luni propunerea legislativa a deputatului PRM Dumitru Dragomir privind prevenirea si combaterea violentei la jocurile sportive.Aceasta propunere prevede ca toate
Senat - S-au legiferat masurile antihuligani  Plenul Senatului a votat luni propunerea legislativa a deputatului PRM Dumitru Dragomir privind prevenirea si combaterea violentei la jocurile sportive.Aceasta propunere prevede ca toate persoanele care savarsesc fapte penale cu ocazia unor competitii sportive sa aiba interdictie pe stadioane de la 3 luni la 3 ani, chiar si in conditiile in care faptuitorului nu i se aplica vreo pedeapsa.  DRASTIC. Proiectul adoptat de senatori mai prevede ca masura interzicerii accesului la competitii poate fi luata in mod provizoriu de procuror sau de instanta, chiar in cursul judecatii. Actul normativ specifica faptul ca in cazul in care procurorul, dupa inceperea urmaririi penale, considera ca este necesara aplicarea masurii de siguranta a interzicerii accesului la competitiile sportive, va lua aceasta masura in mod provizoriu, prin ordonanta, pe o durata de cel mult 180 de zile. Suporterii care comit acte de violenta vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 500 si 1.500 de lei sau cu prestarea a 100-300 de ore de munca in folosul comunitatii. Conducatorii de cluburi sau oficialii acestora, care incita suporterii in public, prin mass-media la acte de violenta sunt obligati sa plateasca amenzi cuprinse intre 3.000 si 10.000 de lei. De asemenea, suporterii care vor folosi pe stadioane faclii, artificii, petarde sau fumigene vor fi pedepsiti cu inchisoarea pana la 4 ani, pedeapsa putand fi prelungita in cazul vatamarii unor persoane fizice sau a suspendarii partidei. In anul 2006, zece suporteri au fost interzisi pe stadioane si s-au aplicat 351 de amenzi contraventionale in valoare totala de 189.500 RON.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.