NEGOCIERI. Producatorul de ingrasaminte chimice Oltchim Ramnicu Valcea estimeaza ca va incheia in acest an negocierile in urma carora va prelua de la Petrom firma Petrochemical Arges, infiintata prin separarea activitatii de petrochimie de la Rafinaria Arpechim a companiei petroliere. "Suntem in negocieri cu Petrom pentru preluarea Petrochemical Arges, iar acestea se vor finaliza in septembrie sau octombrie. Valoarea de cumparare urmeaza sa fie stabilita si nu pot avansa nici o suma in acest moment", a declarat directorul general al companiei, Constantin Roibu. In cazul in care Oltchim nu va reusi sa cumpere divizia de petrochimie a Rafinariei Arpechim, va cauta alte solutii pentru asigurarea materiei prime.


PRIVATIZARE. Termenul-limita al privatizarii producatorului de elicoptere IAR Ghimbav a fost prelungit cu 30 de zile, deoarece nu au fost finalizate negocierile cu firma franzeza Eurocopter, singura interesata, conform Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Autoritatea detine 64,89% din actiunile uzinei, care a produs in ultimii 40 de ani peste 370 de elicoptere Puma si Alouette, peste 800 de planoare si 140 de avioane.


IMOBILIARE. Academia Romana vrea sa se asocieze cu un dezvoltator imobiliar pentru a construi case sau apartamente pe doua loturi de teren de 42 de hectare, respectiv sapte hectare, pe care le detine la Mogosoaia.  "Avem titlurile de proprietate, iar acum se lucreaza la intabularea lor. Este vorba despre o donatie catre Academie a familiei Otetelesteanu, dar terenul era la Magurele. Cum pe el erau deja constructii, Primaria ne-a dat in schimb aceste loturi de la Mogosoaia in urma cu un an. Aici vrem sa construim un cartier rezidential", a declarat secretarul general al Academiei, Ioan Paun Otiman.


INVESTITIE. CEZ Romania este interesat sa participe la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, dar asteapta publicarea strategiei energetice elaborate de Ministerul Economiei si Finantelor, au declarat ieri, intr-o conferinta de presa, reprezentantii distribuitorului de electricitate. "Vrem sa propunem statului roman sa finantam o parte a contructiei celor doua reactoare, iar in schimb sa primim energie. Suntem interesati de proiect, dar asteptam publicarea strategiei energetice si sa fim invitati sa participam", a declarat directorul de dezvoltare al CEZ Romania, Doru Voicu.