Cea mai scumpa comedie realizata vreodata aduce venituri dezamagitoare.

Filmul „Evan Atotputernicul", continuarea mai vechiului „Dumnezeu pentru o zi" (2003), a debutat pe primul loc in box office-ul american din weekendul trecut, cu venituri de 32 de milioane de dolari, potrivit distribuitorului Universal Pictures. Inspirata din legenda biblica a Arcei lui Noe, pelicula este cea mai scumpa comedie realizata vreodata, bugetul oficial ridicindu-se la 175 de milioane de dolari, informeaza Reuters. Pe locurile doi si trei din box office se afla filmele „1408", o adaptare dupa Stephen King, si „Cei patru fantastici - Ascensiunea lui Silver Surfer".

Proaspata comedie a avut in primul weekend mult mai putini spectatori decit urmarile la „Omul-Paianjen", „Shrek" sau „Piratii din Caraibe". Mai mult, comedia „Dumnezeu pentru o zi" a adus in primul weekend american o suma dubla: 68 de milioane de dolari. Cu toate acestea, distribuitorii nu-si pierd optimismul. „Dupa cum indica audientele din acest weekend, farmecele lui «Evan Atotputernicul» sint destul de persuasive si speram ca cinefilii il vor descoperi si in saptaminile urmatoare", a declarat Marc Shmuger, director la Universal Pictures, citat de Reuters.

Noua comedie a renuntat la trasnitul Bruce Nolan (Jim Carrey), punindu-l in prim-plan pe Evan Baxter (Steve Carell), fostul concurent al lui Bruce de la postul de televiziune unde cei doi erau colegi. Dupa ce a fost chinuit de ranchiunosul Bruce, in cea de-a doua parte, Baxter urca pe scara sociala, ajungind congresman pentru Washington D.C. Nu reuseste sa se remarce in politica, pentru ca este chemat de Cel Atotputernic (Morgan Freeman), care-i da o sarcina mult mai importanta: sa construiasca o noua arca, mai mare decit cea a lui Noe.

Critica americana apreciaza efectele speciale si efortul de a aduce pe platou o seama de animale, dar critica inconstanta scenariului si ambiguitatea mesajului din „Evan Atotputernicul". „Filmul avertizeaza asupra potopului iminent, dar ne da numai stropi de zimbete si giumbuslucuri magice. Este genul de film de divertisment pe care copiii si parintii il vad la televiziunea prin cablu", apreciaza revista „Variety". „Filmul este pur si simplu lipsit de umor", regia este catastrofala, iar personajele n-au sare si piper, sustine, la rindul sau, „USA Today". Ramine sa vedem cum va reusi cea mai scumpa comedie sa se salveze de potopul criticilor de film. Pelicula va fi lansata in Romania abia pe 27 iulie.

Urmariti, pe www.cotidianul.ro/select, secvente din comedia „Evan Atotputernicul"