Vladimir Putin a declarat ca Rusia spera sa semneze un contract pana la sfarsitul anului curent privind construirea unei centrale nucleare in Bulgaria, ca parte a cooperarii cu statele balcanice in cadrul sectorului energetic, relateaza RIA Novosti,
Vladimir Putin a declarat ca Rusia spera sa semneze un contract pana la sfarsitul anului curent privind construirea unei centrale nucleare in Bulgaria, ca parte a cooperarii cu statele balcanice in cadrul sectorului energetic, relateaza RIA Novosti, preluata de NewsIn. In luna octombrie 2006, monopolul rusesc al exportului de echipament nuclear, grupul Atomstroyexport, a castigat o licitatie privind constructia unei centrale nucleare la Belene.
Bulgaria doreste sa construiasca a doua centrala nucleara din localitatea Belene, aflata la 250 km de Sofia, si sa modernizeze centrala nucleara de la Kozlodui, din nordul statului bulgar. Atomstroyexport construieste cinci centrale nucleare, in China, India si Iran, cu o valoare totala de 4,5 mld. dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.