Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) uzinei Rulmentul Brasov a fost convocata pe 27 iunie pentru a discuta propunerea de dizolvare si de lichidare voluntara a firmei, formulata de actionarul majoritar, Autoritatea pentru Valorificar
Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) uzinei Rulmentul Brasov a fost convocata pe 27 iunie pentru a discuta propunerea de dizolvare si de lichidare voluntara a firmei, formulata de actionarul majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Pe ordinea de zi se afla si anularea hotararilor AGA din luna martie, referitoare la dizolvarea si lichidarea Rulmentul, care au fost contestate in instanta de actionarii minoritari ai uzinei din Brasov. De asemenea, se va discuta si propunerea de desemnare a unui administrator unic si a trei cenzori.
La inceputul lunii martie, Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat propunerile AVAS privind disponibilizarea de personal in doua etape, in prima plecand 2.000 de angajati, iar in cea de-a doua restul de 240.
SSIF Orizont Oradea a votat impotriva deciziilor AGAl, motivand ca nu s-a tinut cont de propunerile Consiliului de administratie si a contestat in instanta toate deciziile luate in cadrul adunarii. La randul sau, AVAS a amanat licitatia pentru selectarea lichidatorului companiei Rulmentul Brasov, stabilita initial pentru 8 mai, pentru o data care nu a fost inca stabilita. Lichidatorul va prelua societatea si actele de evidenta contabila ale acesteia.
Activele imobilizate ale uzinei Rulmentul Brasov sunt estimate la 158,7 milioane de lei, in timp ce valoarea preliminata a datoriilor totale se ridica la 245,63 milioane de lei.
Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS, care detine 50,8924% din capitalul social al uzinei din Brasov, SIF Transilvania - cu 17,15 procente si alti actionari - cu 2,67%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.