O turista americana a murit dupa ce a fost atacata, simbata seara, in preajma cabanei Babele, de o ursoaica enervata de bliturile aparatelor de fotografiat.

Turista facea parte dintr-un grup de excursionisti americani si se afla in Romania in luna de miere. Grupul urcase pina la Babele, insa, neavind unde sa innopteze, a luat drumul de intoarcere. Pe drum, turistii s-au intilnit cu o ursoaica, pe care au inceput sa o fotografieze. Deranjat de bliturile aparatelor foto, animalul a atacat grupul.

„Am fugit inapoi la cabana si am cerut ajutor. Patru oameni au alergat alaturi de mine. Cind ne-am intors, colega noastra Sarah tocmai reusise sa scape de fiara si s-a alaturat grupului. Am inceput sa aruncam cu pietre spre urs, pentru ca o ataca pe sotia mea, care tipa si cerea ajutor. I-am rugat pe ceilalti sa se intoarca sa ma ajute sa gonim ursul, dar nu au avut curaj. In cele din urma am reusit sa alungam animalul. Din nefericire, Katie era pe moarte. Nu mai raspundea, avea pupilele dilatate... Am adus trupul la telecabina si medicul care tocmai sosise ne-a anuntat ca era moarta", povesteste John Evans, sotul victimei.

Ursul a mai ranit doua persoane, dintre care un tinar, pe care l-a muscat de brat. Animalul a fost alungat si cu ajutorul cabanierului Catalin Manoliu de la Babele, care a tras mai multe focuri de arma. Corpul neinsufletit al turistei americane a fost transportat la Ploiesti, unde va fi investigat de medicii legisti pentru a putea confirma daca animalul a fost turbat.