O femeie din Statele Unite ale Americii a fost ucisa de un urs, la sfarsitul saptamanii trecute, pe Valea Ciobanului din Muntii Bucegi. Martorii prezenti la tragicul eveniment au marturisit ca mai multi turisti au fotografiat o ursoaica pe Platoul Ba
O femeie din Statele Unite ale Americii a fost ucisa de un urs, la sfarsitul saptamanii trecute, pe Valea Ciobanului din Muntii Bucegi. Martorii prezenti la tragicul eveniment au marturisit ca mai multi turisti au fotografiat o ursoaica pe Platoul Babele, iar aceasta pare ca s-a speriat. Agitata din cauza blitzurilor si din cauza unor caini, ursoaica a atacat un grup de turisti care se aflau pe Valea Ciobanului. O turista din SUA a murit in urma atacului, in timp ce alte doua persoane au fost ranite usor. Ursoaica a atacat apoi si cateva corturi din zona, fara a mai face insa victime. Seful Centrului de Jandarmi Montani Sinaia, Florin Vintila, a declarat, citat de Mediafax, ca grupul de turisti din care faceau parte victimele era format din sase persoane, cinci straini si un roman.
"Se pare ca ursul ar fi fost fotografiat, cu putin inainte de a ataca, de un alt grup de turisti, care ar fi aruncat si cu pietre in el. Noi am gasit o persoana decedata si doua ranite usor. Femeia decedata a fost preluata de Serviciul de Medicina Legala Prahova si transportata la morga. Cei doi raniti au fost dusi la Spitalul din Sinaia, unde au primit ingrijiri medicale si sunt in afara oricarui pericol", a precizat Vintila, adaugand ca tanara care a decedat era de origine americana si avea varsta de 31 de ani. Celelalte doua victime sunt un turist roman care ii insotea pe straini si o alta turista din SUA, in varsta de 27 de ani.
Apel la 112
Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane au declarat ca sambata noaptea, in jurul orei 23:00, prin intermediul Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 o persoana a anuntat ca un grup de turisti a fost atacat de un urs, in timp ce se afla pe o carare montana din masivul Bucegi. Imediat au fost alertate unitatile de Jandarmerie Montana si Salvamont din zona, care au plecat in cautarea acestora. Totodata, o echipa a Inspectoratului de Politie Prahova s-a deplasat la fata locului si a stabilit ca, in jurul orei 14:00, un grup format din doi cetateni israelieni, trei cetateni americani si un roman au plecat din statiunea Busteni, cu intentia de a urca la cabana Babele din masivul Bucegi. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, telecabina nu a functionat, astfel ca turistii au fost nevoiti sa parcurga acest traseu pe jos. Ajungand la cabana Babele, turistii nu au gasit loc de cazare pentru a ramane peste noapte, fapt ce i-a determinat sa coboare, tot pe jos, spre cabana Caraiman. In drumul lor spre cabana, cetatenii americani au ramas in urma grupului si au fost atacati de urs.
Pe urmele ursului
Salvamontistii din Busteni au solicitat Serviciul de Ambulanta in jurul orei 22:30, insa echipajul de la ambulanta nu a putut ajunge la locul incidentului din cauza drumului impracticabil. Doctorul Ciprian Fluieras de la substatia Sinaia a Serviciului de Ambulanta Prahova a declarat, citat de Mediafax, ca ambulanta a ajuns pana la telecabina de la Babele cu un autoturism 4X4 apartinand serviciului Salvamont, iar in jurul orei 01:22 medicii au constatat decesul turistei din SUA. Corpul neinsufletit al acesteia fusese coborat de pe poteca unde grupul de turisti a fost atacat de urs, de catre jandarmii montani si salvamontisti. Potrivit medicilor, turista din SUA a suferit o fractura de coloana cervicala, iar unul dintre brate i-a fost sfasiat de animalul care a atacat-o. Cel mai probabil cauza decesului a constituit-o fractura de coloana cervicala, si nu ranile de la brat. Angajatii Ocolului Silvic Azuga si cei ai Administratiei Parcului National au plecat, ieri, in cautarea ursului care i-a atacat pe turisti, iar pentru prevenirea unor eventuale atacuri asupra turistilor in zona actioneaza o echipa din cadrul Ocolului Silvic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.