"Legende urbane" in Europa     O banda de romani ar fi  rapit-o pe Madeleine, fetita britanica in varsta de 4 ani, disparuta in urma cu o luna in Portugalia. Ziaristii de la cotidianul The Telegraph leaga disparitia fetitei de
"Legende urbane" in Europa     O banda de romani ar fi  rapit-o pe Madeleine, fetita britanica in varsta de 4 ani, disparuta in urma cu o luna in Portugalia. Ziaristii de la cotidianul The Telegraph leaga disparitia fetitei de o seama de cazuri in care romani sau rromi din Romania au fost prinsi in ultimele luni in Portugalia si in Franta incercand sa-si vanda copiii. Jurnalistii merg mai departe cu expunerea lor, prezentand o presupusa tentativa de rapire intr-un hipermarket din Monaco, unde o fetita de 4 ani a scapat de rapitorii sai, care tocmai incercau sa-i taie parul. Presupusii rapitori au fugit cu o masina ce avea numere straine.  ZVONURI.Faptele relatate de britanici seamana mult cu zvonurile care circula in orasul spaniol Sevilla de cateva luni. Ziaristii spanioli de la ABC le-au demontat insa, ajutati si de politie, care a confirmat ca nu exista nici un fel de denunt legat de o tentativa de rapire. Povestea care circula prin Sevilla este urmatoarea: o fetita  dispare de langa mama ei intr-un hipermarket si este gasita in compania unor straini pregatiti sa-i taie parul, ca sa nu mai fie recunoscuta. Potrivit politiei spaniole, "rapire de la hipermarket" este doar o "legenda urbana", iar ziaristii de la ABC au amintit ca, in Spania povestea copiilor rapiti de grupuri marginale apare o data la cativa ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.