APA NE LIPSESTE. Nivelul apei din sol este in prezent 20% din necesarul pentru aceasta perioada, in Romania, a declarat ieri Ioan Stanciu, directorul Institutului National de Hidrologie. In cadrul unei conferinte organizate de Academia de Stiinte Agr
APA NE LIPSESTE. Nivelul apei din sol este in prezent 20% din necesarul pentru aceasta perioada, in Romania, a declarat ieri Ioan Stanciu, directorul Institutului National de Hidrologie. In cadrul unei conferinte organizate de Academia de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu Sisesti, Stanciu a tinut sa precizeze ca regiunile cele mai grav afectate de seceta sunt Podisul Barladului, Dobrogea si Campia de Sud. Participantii la seminar au cazut de acord asupra faptului ca Romania se confrunta, in prezent, cu seceta, academicianul Cristian Hera declarand ca "sunt zone in care deficitul de apa din sol depaseste 100-120 cmc".  PROTESTE CU SICRIE. Doi membri ai Asociatiei Pro Dreptatea Rosia Montana 2004, organizatie favorabila investitiei de la Rosia Montana, si-au agatat in mod simbolic funia de gat, in cadrul unui miting desfasurat ieri la Alba-Iulia. Protestatarii au incercat sa transmita Guvernului roman ca "moartea este singura solutie" daca autoritatile de la Bucuresti vor respinge proiectul de exploatare miniera, informeaza Rompres. Organizatia Pro Dreptatea Rosia Montana 2004 a ridicat in centrul localitatii o spanzuratoare si au expus mai multe sicrie. Mitingul va fi reluat in cursul zilei de astazi, dar si maine. (Rompres)  INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI. Un incendiu a izbucnit ieri la groapa de gunoi din Baia Mare, pompierii militari luptandu-se peste sapte ore pentru a stinge focul. Groapa de gunoi este situata la aproape un kilometru de oras si la mai putin de 700 de metri de gospodarii si sediul unor firme. Seful IJSU Maramures, colonel Petru Dican, a declarat pentru Rompres ca nu se cunoaste cauza incendiului, dar se banuieste ca o persoana necunoscuta ar fi aprins resturi de textile si cauciucuri, iar focul a fost extins cu repeziciune de vant. Politia a deschis o ancheta impreuna cu specialistii Garzii Nationale de Mediu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.