Actorul american Danny DeVito va fi recompensat cu a€žGlobul de Cristal" la Festivalul de la Karlovy Vary, Cehia, in semn de recunoastere pentru contributia sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale, informeaza site-ul variety.com, citat d
Actorul american Danny DeVito va fi recompensat cu a€žGlobul de Cristal" la Festivalul de la Karlovy Vary, Cehia, in semn de recunoastere pentru contributia sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale, informeaza site-ul variety.com, citat de Mediafax. Starul american va avea si misiunea de a prezenta un film inclus in competitie, "The Good Night" (regia - Jake Paltrow), in care De Vito joaca alaturi de Gwyneth Paltrow, Penelope Cruz, Martin Freeman si Simon Pegg. Actor, regizor si producator, Danny DeVito, cunoscut pentru gama bogata de roluri interpretate, si-a lansat recent doua filme: "Reno 911!: Miami" si "Nobel Son".  
PREZENTE ROMANESTI. A 42-a editie a Festivalului de la Karlovy Vary se va desfasura in perioada 29 iunie-7 iulie si va include circa 220 de lung-metraje si 40 de scurt-metraje, conform site-ului oficial al manifestarii. Juriul va fi prezidat de editorul-sef al publicatiei a€žDaily Variety", Peter Bart. Filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" (a€žPalme d'Or" la editia din acest an a Festivalului de la Cannes), va fi prezentat in cadrul sectiunii a€žOpen Eyes".  
Pelicula "California Dreamin" a regretatului regizor Cristian Nemescu, a fost inclusa in competitia a€žEast of the West", destinata productiilor din Europa Centrala si de Est. Filmul romanesc, care a obtinut la Cannes premiul a€žUn Certain Regard", concureaza alaturi de alte 14 titluri la aceasta sectiune, organizata pentru al treilea an consecutiv. Totodata, printre cele 14 nominalizate se afla si o coproductie Ungaria-Romania, "Dolina", in regia lui Zoltan Kamondi. Din distributie fac parte Ioana Abur si Coca Bloos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.