Rapidul a platit 1,5 milioane de euro pentru doi portughezi de la Sporting Braga.

Rapidul s-a orientat catre extremitatea vestica a Europei pentru a umple golurile lasate in echipa de plecarile lui Badoi, Maldarasanu, Ganea sau Buga. Directorul tehnic al giulestenilor, Grigore Sichitiu, a anuntat ca a perfectat transferurile a doi fotbalisti de la gruparea portugheza Sporting Braga, in schimbul a peste 1,5 milioane de euro. „Cei doi vor veni in Romania saptamina viitoare si vor semna contracte valabile pe cite trei ani cu Rapidul. Dupa cum se vede, Rapid nu asteapta mofturile lui Buga, i-am adus inlocuitori. Cesinha joaca atacant lateral, dreapta sau stinga, in timp ce Davide este mijlocas", a spus Sichitiu.

Atacantul Carlos Cesar Dos Santos Cesinha, in virsta de 27 de ani, este brazilian si a cistigat cu nationala tarii sale Campionatul Mondial de tineret, disputat in Peru, in 2001. El nu a marcat insa decit trei goluri in sezonul precedent, chiar daca Braga a avut si meciuri in Cupa UEFA, randament extrem de modest pentru un atacant. Mijlocasul Davide Alexandre Pinto Dias, in virsta de 24 de ani, a fost achizitionat de Braga de la Estrella Amadora.

Mugurel Buga, 29 de ani, a raspuns la somatia de a se prezenta la pregatire cu amenintarea ca se va lasa de fotbal daca nu i se mareste salariul si va fi suspendat pentru o perioada de doi ani si jumatate. „Nu vreau sa plec de la Rapid, dar vreau si eu bani. Am o anumita virsta si trebuie sa ma gindesc si la acest aspect. Mie mi s-a promis de mult ceva si acum sint satul de promisiuni. Cred ca este vorba si de niste ambitii ale celor de sus", a spus Buga. Potrivit propriilor declaratii, salariul jucatorului este de 120.000 de euro anual, diferenta pina la 170.000 fiind un bonus incasat la semnarea contractului. Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a anuntat ca Buga va fi amendat cu cite 1.000 de euro pentru fiecare absenta de la antrenamente, luni urmind sa fie depuse la LPF documentele pentru sanctionarea fotbalistului.