Executia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei (19,5 km) va incepe in maximum o luna, in timp ce pentru cel de-al doilea tronson Moara Vlasiei-Ploiesti ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat dupa depunerea garantiei, a declarat pentru NewsIn directorul Companiei de Autostrazi, Mihai Grecu. ĄContractul pentru tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei a fost incheiat si nu exista alte impedimente, astfel incit estimam ca in maximum o luna vor putea fi incepute lucrarile", a explicat directorul Grecu.

Potrivit acestuia, pentru exproprierea a circa 1.000 de imobile cu o suprafata de 156,3 ha aflate pe traseul tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei se vor da despagubiri de aproximativ 95 milioane de lei. ĄProblema principala este lipsa unui proiect de act normativ prin care sa se faca exproprierile pentru acest tronson", a adaugat Grecu.

Compania Nationala de Autostrazi si consortiul Pizzarotti&Tirrena au semnat, la inceputul lunii iunie, contractul pentru proiectarea si executia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei din autostrada Bucuresti-Brasov. Contractul are o valoare de 152,8 milioane de euro si este finantat in intregime de Guvernul Romaniei. Tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov, va avea mai multe poduri si pasaje, iar pe anumite portiuni va avea trei benzi pe sens si va fi finalizat, conform contractului, in 24 de luni de la inceperea lucrarilor.