In Palma de Mallorca de mai bine de trei decenii a doua limba a€žoficiala" pare a fi devenit germana, datorita afluxului masiv de turisti din locomotiva Europei (cel putin asa zic nemtii!). CIRC FARA PAINE. Dar vara asta care si peste n
In Palma de Mallorca de mai bine de trei decenii a doua limba a€žoficiala" pare a fi devenit germana, datorita afluxului masiv de turisti din locomotiva Europei (cel putin asa zic nemtii!). CIRC FARA PAINE. Dar vara asta care si peste noi a dat napraznic, le aduce si surprize fanilor de bere si Weißwurst - in timpul liber, iar de Arbeit (care nu mai "macht frei" de mult) de luni pana sambata inclusiv. Una, made in Germany, e emisiunea lui Thomas Gottschalk "Wetten, daßa€¦?" ("Punem pariu ca...?"), a postului ZDF care si-a facut ieri, ca de 8 ani incoace, debutul in sezon pe plajele comunitatii autonome Insulele Baleare. Marketing, ban-la-ban-trage etc, avand in vedere ca neamtua€™ dornic de nisip in sandale pe la opt si-un sfert, cind se-ngana ziua cu noaptea, a dat de la 50 la 200 de euro pe-un bilet. Dupa bugeta€¦ Si sa tot fi fost niscai mii. Pentru restul de unspe milioane si jumatate care s-au prelins pe sticla televizorului a fost un pic mai... gratis. CABINETUL ROSU. A doua surpriza este recenta victorie a socialistilor in cursa pentru fotoliul primariei din mica insula Mallorca. Mica-mica, daa€™ e-a noastra si-nca cea mai mare din arhipelag (ca piticua€™ sovietic, care-i cel mai mare pitic din lume!), o sa zica primarita. Un fel de Videanu a lor, daa€™ mai vioaie! Ca de anul trecut si pana acum au rasarit nu mai putin de 15 hoteluri prin toata insula. Doma€™ tov primar, am onoarea sa raportez ca s-au imputinat gropile in Bucuresti! S-au mai unit alea vechi intre ele... Iar daca te dai peste cap cu masina, nu-i bai! Iti da el marmura pentru cavou! Pina una-alta, insa, nisipul asteapta galbior miresici in luna de miere (ce precede inevitabil viata de pelin) si ginerei inviorati in barbatia lor de abundenta plajelor pentru nudusti! Invazia germana de anul asta are acum, deci, un scop precis. Decat cu senilele-n zapada, mai bine cu slapii in nisip! S-o dam de dusca bruderschaft!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.