Expertii UE vor controla cum sunt pastrate informatiile despre utilizatori.

Desi compania Google a anuntat ca va pastra datele utilizatorilor doar un an si jumatate (de la 24 de luni), reprezentantii UE au emis un comunicat in care se arat
Expertii UE vor controla cum sunt pastrate informatiile despre utilizatori.

Desi compania Google a anuntat ca va pastra datele utilizatorilor doar un an si jumatate (de la 24 de luni), reprezentantii UE au emis un comunicat in care se arata ca vor analiza raspunsul gigantului american. Mai mult, experti europeni vor controla toate motoarele de cautare. Oficialii UE au manifestat ingrjorare fata de modul in care companiile in cauza retin informatii pe care le folosesc ulterior pentru a furniza rezultate mai bune, dar si in scopuri de publicitate. Exista si "voci" care se tem ca nu cumva aceste informatii sa intre pe mana hackerilor sau a guvernelor si sa fie folosite in scopuri "oculte".

ANALIZE. Reprezentanti ai institutiilor europene asteapta de la Google si raspunsuri in legatura cu tehnologiile folosite de organizatia din Mountain pentru a colecta informatii despre oamenii care ii folosesc serviciile. Aceleasi lucruri vor fi cerute si de la companii precum Amazon.com, AOL, Apple, eBay, Microsoft sau MySpace.

Institutia britanica Privacy International considera Google drept cea mai "proasta" alegere in ceea ce priveste pastrarea datelor personale ale utilizatorilor. Privacy International a remarcat in mod negativ mai ales modul in care asociaza informatii colectate prin intermediul motorului de cautare cu informatii obtinute din alte servicii: e-mail, messenger, maps.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.