Atletele noastre vor concura, astazi si maine, la Milano, unde tintesc reintoarcerea in elita Cupei Europei, in vreme ce baietii au ca obiectiv in concursul din Italia clasarea pe podiumul continental. La intrecerile din cadrul Cupei Europei, Liga
Atletele noastre vor concura, astazi si maine, la Milano, unde tintesc reintoarcerea in elita Cupei Europei, in vreme ce baietii au ca obiectiv in concursul din Italia clasarea pe podiumul continental. La intrecerile din cadrul Cupei Europei, Liga I, Grupa B, competitie atletica pe echipe, Romania este prezenta cu ambele team-uri, fetele retrogradand in grupa a doua valorica dupa esecul de anul trecut.
Daca pentru baieti obiectivul fixat de FR Atletism este de a ocupa un loc in primele trei, pentru echipa feminina se tinteste prima pozitie, aceea care ne va da dreptul promovarii in Superliga, unde este reunita elita contientala. Exista asadar opt echipe, iar clasamentul se realizeaza prin acumulare de puncte, opt pentru prima pozitie, pana la unul pentru ultima. In concursul feminin evolueaza, alaturi de "tricolore", Bulgaria, Italia, Portugalia, Slovenia, Ungaria, Serbia si Cipru, pentru ca la baieti sa fie inscrise reprezentativele Portugaliei, Italiei, Bulgariei, Ungariei, Sloveniei, Belarusului, Serbiei si Romaniei. Grosul delegatiei noastre formata din 41 de atleti (21 - feminin, 20 - masculin), cazata la hotelul Crown Plaza, a venit deja de joi dupa-amiaza, pentru ca ieri sa soseasca inca doua alergatoare si presedintele FRA, Sorin Matei, prezent pentru prima oara la o competitie de asemenea anvergura in aceasta calitate. Startul se va da maine, pe Stadionul "Arena" din centrul orsului italian, de la ora 14,45, la ora 15,45 fiind programata o ceremonie de deschidere. Duminica, concursul va debuta la ora 15. La Milano suntem reprezentati de cei mai buni atleti valizi ai momentului si afirm acestea avand in vedere absentele vicecampionului olimpic Marian Oprea, inca nerefacut dupa o accidentare mai veche, si a Adinei Anton, campioana nationala a probei de lungime, accidentata recent la Internationalele Romaniei. In rest, putem spune ca starea de sanatate, dar si tonusul psihic al "tricolorilor" sunt la cote inalte. Domneste chiar o atmosfera de voiosie adusa de mezinul familiei Grasu, Stefan, indemnat la adevarate recitaluri de vicecampioana olimpica Ionela Tarlea sau de mama lui, "bronzul" ultimelor mondiale la disc, Nicoleta Grasu. De remarcat ca ieri a inceput aici o adevarata cruciada atidoping, nu mai putin de o suta de atleti fiind testati, opt fiind romani. Din fericire, vremea nu este atat de calduroasa ca acasa, cu toate ca sunt totusi in jur de 28 de grade Celsius, iar umiditatea este destul de crescuta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.