Internationalul roman a fost generos in opt rinduri cu colegii din atac, la egalitate cu brazilianul Adriano de la Inter Milano.

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, este liderul paselor decisive in sezonul 2006-2007 din campionatul Italiei, a anuntat vineri site-ul fiorentina.it, citind agentia Datasport. Internationalul roman a reusit opt pase decisive, la fel ca Adriano (Internazionale Milano) si Antonio Busce (Empoli). Mutu a fost depasit de Adriano doar atunci cind s-a facut media, brazilianul reusind cele opt pase decisive in 1.496 de minute jucate, iar romanul in 2.980 de minute. In schimb, romanul este cel mai bun jucator din fotbalul italian in sezonul precedent, in timp ce site-ul goal.com l-a desemnat pe Adriano ca fiind "deceptia campionatului". Acelasi site i-a acordat titulatura de cel mai bun antrenor din Serie A lui Cesare Prandelli, de la AC Fiorentina, iar Totti a mai primit premiul pentru cel mai frumos gol al sezonului, pentru reusita din partida cu Sampdoria Genova (vezi reusita capitanului de la AS Roma pe http://www.youtube.com/watch?v=G0GyYaI6DoU ). Trofeul pentru revelatia sezonului i-a revenit atacantului Sampdoriei, Fabio Quagliarella. Mutu si Prandelli se vor afla cu Fiorentina la Timisoara, pe 22 iulie, pentru un amical cu Poli programat pe stadionul "Dan Paltinisanu".

Mutu nu este singurul roman cu coronita din Europa. Sergiu Radu, care a evoluat in sezonul trecut la Energie Cottbus, a fost desemnat al patrulea in topul celor mai buni atacanti din Germania, intocmit de "Kicker". Cel mai bun atacant din campionatul german in sezonul trecut a fost desemnat grecul Theofanis Gekkas, de la Bochum, autor a 20 de goluri. Pe locul secund s-a clasat Mohamed Zidan, egipteanul lui Mainz reusind 13 goluri, in vreme ce podiumul a fost completat de internationalul german, Kevin Kuranyi, de la Schalke. Impreuna cu cei trei jucatori si cu Mario Gomez si Alexander Frei, atacantul roman a fost inclus de editorialistii de la "Kicker" in categoria atacantilor de "clasa mondiala". Aprecierea este cu atit mai importanta, cu cat jucatori ca Roy Makaay, Claudio Pizarro, Lukas Podolski sau Marko Pantelici nu au intrat in acest top. Sergiu Radu, care a marcat 14 goluri in sezonul trecut pentru Energie Cottbus, s-a transferat la Wolfsburg in aceasta vara impreuna cu Vlad Munteanu.

Mutu in actiune

Sergiu Radu, gol cu Hamburg