Disparitia misterioasa a unui lac aflat in sudul statului Chile, America de Sud, i-a determinat pe specialisti sa concluzioneze ca este foarte posibil ca pamantul sa se fi deschis si sa-l fi "inghitit" pur si simplu. Lacul, situat in regiunea Magalla
Disparitia misterioasa a unui lac aflat in sudul statului Chile, America de Sud, i-a determinat pe specialisti sa concluzioneze ca este foarte posibil ca pamantul sa se fi deschis si sa-l fi "inghitit" pur si simplu. Lacul, situat in regiunea Magallanes din Patagonia, avea o suprafata cuprinsa intre 4 si 5 hectare si era alimentat cu apa provenita din topirea ghetarilor.
"In martie, am facut un tur de recunoastere in zona si totul parea normal. Am revenit in mai si, spre surprinderea noastra, lacul disparuse complet. Si vorbim aici de un lac in adevaratul sens al cuvantului, nu despre vreo baltoaca", a precizat Juan Jose Romero, directorul regional al corporatiei silvice national chiliene - CONAF. "Singurele elemente gasite la fata locului erau bucati de gheata pe fundul uscat al lacului si o fisura enorma in sol, adanca de vreo 35 de metri", a mai precizat Romero. Acesta a solicitat ajutorul unei echipe de geologi pentru aflarea adevarului in ce priveste misterioasa disparitie. Una din ipotezele avansate de oamenii de stiinta se refera la posibilitatea producerii unor cutremure de pamant in regiune care sa fi dus la formarea unei crapaturi in sol prin care apa lacului sa se fi scurs treptat in alta parte. (Camelia CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.