Echipa lui Jean Padureanu a lasat in urma cooperativa din Divizia B pentru a deveni specialista Cupei Intertoto din Romania, evoluind deja in 22 de partide din aceasta competitie.

Duminica, de la ora 18.00, Gloria Bistrita va juca im
Echipa lui Jean Padureanu a lasat in urma cooperativa din Divizia B pentru a deveni specialista Cupei Intertoto din Romania, evoluind deja in 22 de partide din aceasta competitie.

Duminica, de la ora 18.00, Gloria Bistrita va juca impotriva muntenegrenilor de la FK Grbalj. Partida cu Gloria Bistrita este prima confruntare europeana din istoria clubului muntenegrean, care a incheiat prima editie a campionatului local pe pozitia a treia, cu 49 de puncte, la 29 de puncte in spatele echipei campioane, FK Zeta Golubovci. FK Grbalj isi are sediul in Radanovici, care este o suburbie a orasului Kotor. Clubul a fost infiintat in anul 1970. In lotul echipei, in sezonul 2006-2007, au activat cinci jucatori straini: sirbii Srdjan Kljajevic (portar), Dusan Sadzakov (mijlocas), Predrag Videkanic (mijlocas) si doi fotbalisti nigerieni: mijlocasul Eleanya Kelechi Collins si atacantul Victor Agboh. Antrenorul formatiei muntenegrene este Dragan Pican.

Miza meciului este destul de mare, deoarece 11 echipe din Intertoto vor ajunge in Cupa UEFA, iar fiecare tur este recompensat cu cite 50.000 de franci elvetieni (peste 30.000 de euro), in afara sumelor venite din vinzarea drepturile tv. Cu toate acestea, Bistrita va folosi echipa de rezerve. "Jucatorii echipei intii inca nu sint pregatiti suta la suta si nu sint gata sa duca un meci de 90 de minute. Au avut o pauza destul de lunga, aproximativ 20-22 de zile, risca sa se accidenteze, iar eu sa pierd jucatori foarte importanti. Nu pot sa-mi asum acest risc dupa patru-cinci zile de pregatire. Noi pregatim doar jucatorii care au avut o intrerupere de doar o saptamina si ma refer la cei care au jucat in diviziile B si C, jucatori de perspectiva, care au posibilitatea sa se afirme, sa demonstreze ca merita sa fie la Gloria Bistrita", a spus Sabau, care a precizat ca il intereseaza Intertoto, deoarece "in al treilea tur s-ar putea sa jucam cu Atletico Madrid, ceea ce ar fi foarte important pentru imaginea clubului, pentru sponsori, pentru jucatori, care cu un astfel de aversar se maturizeaza".

Cea de-a doua reprezentanta a Romaniei in Cupa Intertoto, Otelul Galati, va intra direct in turul 2, urmind sa joace pe 8/9 iulie turul si pe 14/15 iulie returul cu invingatoarea dintre Slavija Sarajevo (Bosnia)/Sant Julia (Andorra).

Noul format al cupei UEFA Intertoto Incepind din sezonul 200-2007, numarul de tururi va fi redus de la 5 la 3, iar invingatoarele vor intra cu un tur mai devreme in Cupa UEFA, adica in al doilea tur preliminar. A fost redus si numarul de echipe participante - de la 61 la 49.

Turul 1: 26 de echipe

Turul 2: 13 echipe din primul tur + 15 echipe

Turul 3: 14 echipe din al doilea tur + 8 echipe



Cele 11 cistigatoare vor intra in tragerea la sorti pentru al doilea tur preliminar al cupei UEFA. Pentru fiecare tur la care participa, cluburile vor primi 50.000 de franci elvetieni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.