Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia: "Succesele economice nu se datoreaza Guvernului. Nici acestuia, nici celor precedente, ci aderarii la Uniunea Europeana si procesului de integrare. Economia romaneasca a inceput sa function
Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia: "Succesele economice nu se datoreaza Guvernului. Nici acestuia, nici celor precedente, ci aderarii la Uniunea Europeana si procesului de integrare. Economia romaneasca a inceput sa functioneze in momentul in care integrarea a devenit din ce in ce mai accentuata, iar integrarea economiei romanesti in cea europeana incepuse inainte de 1 ianuarie 2007, cu mult inainte de 1 ianuarie 2007. Asistam la o criza politica (...) la o criza institutionala, la o criza constitutionala, care isi are inceputurile de mult, in anii '90, atunci cand Constitutia a fost aprobata de Parlament fara nici un fel de viziune, iar aceasta criza nu se va rezolva decat atunci cand va exista o majoritate prezidentiala clara sau cand presedintele nu va mai fi un lider de partid. Cata vreme vom avea aceasta ambiguitate - un presedinte care este lider de partid si o majoritate care nu este prezidentiala - criza va continua si nu va putea fi transata doar de alegeri, ci de o modificare constitutionala care sa imparta foarte clar atributiile intre Parlament, Guvern si presedinte". (sursa: RRA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.