Cotidianul va prezinta o serie de reportaje de la fata locului si analize asupra esecurilor si succeselor lumii arabe.

Trupele romane din Afganistan lupta intr-un razboi deja pierdut. Talibanii sint pe cale sa transforme tara intr-un n
Cotidianul va prezinta o serie de reportaje de la fata locului si analize asupra esecurilor si succeselor lumii arabe.

Trupele romane din Afganistan lupta intr-un razboi deja pierdut. Talibanii sint pe cale sa transforme tara intr-un nou Irak. Fortele NATO si civilii nu mai sint nicaieri in siguranta. Productia de opium a depasit nivelul din momentul interventiei americane, in 2001.

La extrema cealalta, Emiratele Arabe Unite reprezinta un model de succes unic intre tarile arabe. Micul stat din Golful Persic a atins un nivel de trai comparabil cu cele mai bogate tari din Occident, iar aceasta in conditiile in care, acum, doar 10% dintre venituri provin din petrol. In rest, seicii au stiut sa transforme desertul intr-un paradis financiar, turistic si corporatist. Un sistem care nu are nimic in comun cu democratia, absolutist, dar generator de prosperitate si stabilitate.

Cititi saptamina viitoare, in Cotidianul, un periplu in patru episoade de la o extrema la alta a lumii arabe de la trimisul nostru special, Oana Popescu. Luni - viata in Afganistan si sansele pacii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.