Centrul de Investigatii Sociologice (CIS) a dat publicitatii un a€žbarometru", care releva faptul ca suporterii echipei Real Madrid sunt mai numerosi decat cei ai rivalilor din Catalunia. Potrivit CIS, 32,8% dintre microbistii spanioli simp
Centrul de Investigatii Sociologice (CIS) a dat publicitatii un a€žbarometru", care releva faptul ca suporterii echipei Real Madrid sunt mai numerosi decat cei ai rivalilor din Catalunia. Potrivit CIS, 32,8% dintre microbistii spanioli simpatizeaza cu a€žgalacticii" lui Ramon Calderon , in vreme ce doar 25,7% dintre respondenti s-au declarat sustinatori ai a€žextraterestrilor" de la FC Barcelona.  
Pe locul trei in topul publicat in cotidianul a€žEl Mundo" (a nu se confunda cu mai cunoscutul a€žEl Mundo Deportivo"...) apare Valencia (5,3%), urmata de Athletic Bilbao (5,1%) si de Atletico Madrid (4,3%). Ascensiunea celor de la Sevilla FC, detinatorii Supercupei Europei si Cupei UEFA, nu le-a fost de prea mare ajutor in tentativa de a-i depasi pe eternii rivali de la Betis: 3,3% dintre spanioli se declara sustinatori ai echipei Betis, in timp ce doar 2,3% sunt suporteri ai formatiei F.C. Sevilla.  
CAMPIONII FAC LEGEA. Rezultatele barometrului nu fac decat sa sublinieze ceea ce era evident, si anume faptul ca fotbalul este sportul rege si in partea spaniola a peninsulei iberice. 54,3% dintre cei intervievati au marturisit ca fotbalul este sportul care ii intereseaza cel mai mult, unii dintre ei declarandu-se fani ai curselor de Formula 1 (29,9%). Locul trei in topul preferintelor spaniolilor este ocupat de tenis (29,6%), pe pozitia a 4-a clasandu-se motociclismul (22,8%). Aparitia unor campioni precum Frenando Alonso (F1), Rafael Nadal (tenis de camp) sau Dani Pedrosa (MotoGP) a dus la o diversificare a interesului spaniolilor fata de alte discipline sportive.  
Barometrul CIS a fost realizat in perioada 19-28 mai a.c., pe un esantion reprezentativ de aproape 2.500 de persoane, cu varste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 2%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.