Ca raspuns la cererea masiva de locuinte, un nou complex rezidential va aparea pe fata Bucurestiului - este vorba de ansamblul Cartierul latin, situat in zona de vest a capitalei (Prelungirea Ghencea), acesta fiind primul proiect rezidential al Mixt

Ca raspuns la cererea masiva de locuinte, un nou complex rezidential va aparea pe fata Bucurestiului - este vorba de ansamblul Cartierul latin, situat in zona de vest a capitalei (Prelungirea Ghencea), acesta fiind primul proiect rezidential al Mixt Globus Ind Prod. Investitia se ridica la circa 450 milioane de euro, dupa cum ne-a precizat Victor Stoiculescu, directorul firmei dezvoltatoare. Alegerea sectorului 6 pentru prima investitie in rezidential a companiei nu este deloc intamplatoare, caci, ne-a explicat reprezentantul Mixt Globus, "Dupa nord, zona de vest va cunoaste o dezvoltare extraordinara" pe acest segment.

Ansamblul va fi livrat integral in 2011

Lucrarile de constructie la complex au inceput deja, in luna aprilie a anului curent, ele urmand a fi definitivate pana in 2011. Ansamblul se va desfasura pe o suprafata totala de 160.000 mp si va oferi spre locuire circa 2.000 de apartamente, in 2 mari etape. Prima faza, ce se va finaliza pana la sfarsitul lui 2008 sau, cel tarziu, inceputul lui 2009, va include 980 de unitati locative, cu o suprafata insumata de 95.000 mp construiti. Tot in aceasta perioada va fi amenajat un complex comercial cu o suprafata de 25.000 mp, alaturi de o serie de parcari subterane, cu o suprafata de 20.000mp, precum si spatii verzi si zone de joaca pentru copii. A doua faza de constructie, ce va fi livrata integral in 2001, va cuprinde 1.700 de apartamente, cu o suprafata totala de 200.000 mp construiti. Si in acest caz, planurile de constructie includ un complex comercial, de 20.000 mp de data aceasta. Parcarile subterane vor avea 40.000 mp, la capitolul facilitati fiind incluse si o serie de spatii publice precum gradinite, policlinici, alaturi de o scoala cu o capacitate de 1000 de locuri. De asemenea, cartierul va beneficia si de un sistem propriu de securitate, linii de transport in comun, salubrizare si intretinere a utiliatilor si a cailor de acces.

La pretul de 4.000 RON/mp, modalitatea de plata este flexibila

In ceea ce priveste preturile apartamentelor din Cartierul latin, acestea sunt stabilite in RON: "euro e in cadere libera, leul ofera mult mai multa siguranta", ne-a explicat Stoiculescu. In acest context, pretul este, deocamdata, de 4.000 RON/mp, ceea ce inseamna, cu aproximatie, 1.250 euro/mp. La capitolul modalitati de plata, reprezentantul companiei ne-a declarat: "Acceptam orice modalitate de plata, inclusiv credite ipotecare", cu mentiunea ca avansul pentru achizitionarea unei locuinte va fi de maximum 25%.

"Pentru etapa I dispunem de fonduri suficiente"

Pentru prima parte a constructiei, cheltuielile vor fi suportate din surse proprii, urmand ca abia dupa aceea sa se recurga la banii rezultati din vanzarea primelor apartamente. "Pentru etapa I dispunem de fonduri suficiente", ne-a precizat Stoiculescu. Cu privire la stadiul vanzarilor pentru locuintele din complex, oficialul ne-a declarat ca, desi acestea au inceput, nu poate preciza exact cam ce proportie din totalul apartamentelor au fost contractate pana acum.
Totusi, a subliniat Stoiculescu, dezvoltatorul intentioneaza ca, in aceasta etapa, sa se concentreze mai degraba pe lucrarile de constructie, astfel incat sa castige increderea clientilor si sa aiba ce sa le arate, si abia dupa aceea sa se preocupe de vanzare. Mixt Globus Ind Prod s-a concentrat pana acum asupra investitiilor in terenuri si achizitii, precum si in constructii pe sectorul industrial si comercial. Pentru urmatorii doi ani, Stoiculescu a refuzat sa estimeze valoarea investitiilor, adaugand: "Deocamdata ne vom limita doar la acest proiect, iar in viitor vom decide daca vom ataca si alte zone".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.