Lucrarile marilor maestrii ai picturii si sculpturii europene au putut fi admirate aseara la Muzeul National de Arta al Romaniei o data cu redeschiderea Galeriei de Arta Europeana. Premiera evenimentului o constituie includerea in expunerea permanent
Lucrarile marilor maestrii ai picturii si sculpturii europene au putut fi admirate aseara la Muzeul National de Arta al Romaniei o data cu redeschiderea Galeriei de Arta Europeana. Premiera evenimentului o constituie includerea in expunerea permanenta a unui numar important de picturi, sculpturi si obiecte de arta decorativa ce nu au mai fost prezentate publicului in ultimii ani. Cu aceasta ocazie s-a lansat si albumul Galeriei de Arta Europeana care contine reproduceri ale capodoperelor reprezentative pentru scolile artistice prezentate in expunere. Totodata, a avut loc si vernisajul expozitiei de grafica Pieter Paul Rubens in gravura secolelor XVII-XIX. Pentru redeschiderea Galeriei de Arta Europeana intr-un nou concept expozitional, Jurnalul National o declara pe directoarea Muzeului National de Arta al Romaniei, Roxana Theodorescu, "Omul zilei".  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.