Produsul analizat este o combinatie periculoasa de aditivi alimentari, grasimi si zaharuri. Inainte de a-l consuma cititi cu atentie eticheta.     Bomboanele M & Ma€™s, denumite de producator "arahide (23%) invelite in ciocolata cu lapte (48%), cu glazura crocanta si colorata" au in compozitie o serie de aditivi alimentari periculosi. Lista de ingrediente este urmatoarea: "zahar, arahide, masa de cacao, lapte praf degresat, unt de cacao, lactoza, grasime vegetala, amidon, praf de zer demineralizat, grasimi din lapte, grasime vegetala hidrogenata, sirop de glucoza, agent gelificator (guma arabica E 414), dextrina, coloranti (E 104 galben de quinolina, E 120 acid carminic, E 133 albastru Brillant, E 171 dioxid de titan), emulsificatori (lecitina din soia E 332, E 442 fosfatita de amoniu), agent de glazurare (ceara carnauba E 903), arome, sare, ulei vegetal. (Urme: migdale). Ciocolata cu lapte: min. 25% cacao hidratata." Producatorul ne ofera si valorile nutritionale atat pentru 100 de grame, cat si pentru 45: "continut caloric 2053 kJ, 490 kcal/ 924 kJ, 221 kcal, proteine 10.0 g, 4,5 g, carbohidrati 59.0 g, 26,6 g, grasimi 23,8 g, 10,7 g."   ANALIZA. Produsul analizat are un profil nutritional dezechilibrat cu un exces de carbohidrati rafinati cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat si de grasimi animale saturate si vegetale, inclusiv hidrogenate. Bomboanele au, de asemenea, o densitate calorica foarte mare, 490 kcal./100 g. Aditivul E 442, care este suspecta de a provoca dezordini ale tubului digestiv. Persoanele alergice trebuie sa tina cont de faptul ca bomboanele contin o sursa de lactoza.   CONCLUZII. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi nu recomanda produsul copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, diabeticilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice si renale, alergicilor si astmaticilor, celor cu probleme dermatologice, suferinzilor de cancer si boli neurodegenerative. Persoanele cu intoleranta la lactoza il vor testa inainte de consum.