Astazi, miercuri, de la ora 20.00, Centrul National al Dansului Bucuresti prezinta spectacolul "Out of Functions", dupa o idee de Mart Kangro (Estonia), in coregrafia si interpretarea lui Mart Kangro, Kroot Juurak si Manuel Pelmus. "Out of Functions"
Astazi, miercuri, de la ora 20.00, Centrul National al Dansului Bucuresti prezinta spectacolul "Out of Functions", dupa o idee de Mart Kangro (Estonia), in coregrafia si interpretarea lui Mart Kangro, Kroot Juurak si Manuel Pelmus. "Out of Functions" este un dialog intre trei dansatori care, prin intermediul textului, al miscarii si al muzicii, isi prezinta amintirile, netinand seama de ordinea cronologica, ci de un context personal, social si politic.
Mart Kangro, coregraf si dansator, a studiat dansul la Tallinn Pedagogical University. A colaborat ca dansator cu Mai Murdmaa, Charles Linehan, Xavier Le Roy, Thomas Lehmen, Susanne Berggren si altii. Pana acum, lucrarile sale au fost prezentate in Franta, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, SUA, Elvetia, Germania, Lituania, Rusia, Olanda, Austria, Polonia si Estonia. Kroot Juurak a studiat coregrafia la Arnhem Institute of Arts si artele vizuale la Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Lucrarile sale au fost prezentate in diverse festivaluri in Estonia, Austria, Germania, Elvetia, Moldova, Ucraina etc. Manuel Pelmus este din 1998 dansator si coregraf liber-profesionist. Ultimele sale creatii, "preview", "Outcome" si "Punct Fix", au fost prezentate pe scene importante din Romania, Franta, Germania, Polonia, Bulgaria, Norvegia, Belgia, Austria, Anglia si Statele Unite. Spectacolul de azi de la Centrul National al Dansului va fi urmat de un concert al trupei "SecondHand Band", din care fac Ion Dumitrescu, Eduard Gabia, Gabriel Calinescu si Rolando Matsangos. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.