Sase posturi de parlamentar si o datorie de 200.000 de euro din campania electorala sunt singurele lucruri care mai tin Alianta D.A. in viata. Liberalii si democratii nu pot obtine decizia de divort pana nu isi rezolva cele doua probleme.

Sase posturi de parlamentar si o datorie de 200.000 de euro din campania electorala sunt singurele lucruri care mai tin Alianta D.A. in viata. Liberalii si democratii nu pot obtine decizia de divort pana nu isi rezolva cele doua probleme.


Secretarii generali ai PNL si PD, Dan Motreanu si Vasile Blaga, au avut ieri-dimineata o discutie despre situatia celor sase locuri vacante din Parlament care revin Aliantei D.A. si despre o datorie financiara, chestiuni a caror nerezolvare impiedica demersul democratilor de a desfiinta la tribunal Alianta. Motreanu a declarat ca Vasile Blaga a ridicat problema datoriei, dar fara a pronunta sume, problema urmand sa fie discutata de mandatarii financiari al PNL, Mihai Voicu si trezorierul PD, Gheorghe Albu. "Este o datorie din campania electorala care a fost raportata Curtii de Conturi, nu este o chestiune noua. Este o datorie comuna a PNL si PD catre firma de consultanta GMP, care s-a ocupat si de materialele publicitare, si de contractele cu media etc. Era o datorie mai mare, in ultimul an s-a mai acoperit din ea. Zilele urmatoare vor reglementa cu PNL cine si cat mai are de platit", a declarat Albu. Surse din Alianta spun ca ar mai fi cel putin 200.000 de euro de platit firmei lui Felix Tataru, suma care se va plati in raport de 1,3 la 1 in favoarea PNL, asa cum a fost raportul pe listele electorale. Din cauza acestei datorii, sustin aceleasi surse, Alianta D.A. nu poate fi desfiintata din punct de vedere juridic, pentru ca trebuie clarificata situatia financiara.


POSTURI VACANTE. Secretarul general al PD, Vasile Blaga, anunta la inceputul saptamanii trecute ca democratii vor denunta in instanta Protocolul PNL-PD imediat dupa ce vor "lamuri" cu liberalii problema celor sase posturi neocupate de parlamentar ale Aliantei. "Dupa ce lamurim aceasta problema, ne asumam riscul fiecare, si PNL, si PD, ne intelegem unii cu altii si vom denunta in instanta Protocolul Aliantei PNL-PD", a precizat Vasile Blaga, aratand ca acest protocol "nu exista, de fapt, din punct de vedere politic". Ca atare, PNL si PD trebuie sa rezolve si chestiunea locurilor libere din Parlament, pentru ca dupa desfiintarea Aliantei nu o mai pot face. "Legea spune ca locurile parlamentare nu pot fi ocupate decat de persoane care reprezinta formatiuni care au candidat in alegeri, iar PNL si PD nu apar ca partide care ar fi candidat", a explicat Motreanu. Dintre cele sase posturi, cinci au ramas vacante intrucat doi parlamentari ai Aliantei au murit, democratul Augustin Zegrean a plecat judecator la Curtea Constitutionala, democratul Romeo Raicu si-a dat demisia, iar un parlamentar liberal de la Sibiu a fost numit director la Romgaz chiar in 2005, dar locul nu a fost ocupat din cauza neintelegerilor dintre cele doua partide. Liberalii spun ca patru locuri dintre cele sase le apartin si, daca nu se va ajunge la o intelegere cu PD, cele doua partide vor pierde locurile din Parlament.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.