Europarlamentarul roman Silvia Ciornei, din partea PC, partid aflat in Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, este unul dintre coorganizatorii unei audieri publice cu tema "Cum poatea UE sa imbunatateasca lupta impotriva traficulu
Europarlamentarul roman Silvia Ciornei, din partea PC, partid aflat in Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, este unul dintre coorganizatorii unei audieri publice cu tema "Cum poatea UE sa imbunatateasca lupta impotriva traficului de fiinte umane", ce a avut loc in Legislativul UE.   PREVENIRE. Reuniunea a avut ca scop implementarea Planului de actiune al Comisiei Europene pentru combaterea si prevenirea traficului de fiinte umane, dar si modul in care se poate imbunatati activitatea statelor membre pe acest domeniu. Conform Organizatiei Mondiale a Muncii, numarul persoanelor traficate anual se ridica la 2,5 milioane, majoritatea fiind femei si copii. "Sustin ideea ca traficul de copii sa fie considerat crima impotriva umanitatii", a declarat Ciornei. Principala problema in stoparea acestui flagel este data, in opinia sa, de "diferentele dintre legislatiile nationale in domeniul prevenirii si combaterii traficului de fiinte umane", iar principalul obiectiv pe termen scurt este "armonizarea legislatiilor nationale".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.