Romania va fi cuprinsa de Sarbatoarea Muzicii. Festivalul, care se va desfasura joi, vineri si sambata, in mai multe orase din Romania, are un buget de aproximativ 160.000 de euro. Aceasta suma nu cuprinde insa si cheltuielile pentru organizarea concertelor care vor avea loc in tara. La Fete de la Musique, care are loc anul acesta in zece orase din tara: Bucuresti, Sibiu, Cluj, Timisoara, Constanta, Brasov, Iasi, Ploiesti, Pitesti si Craiova, va cuprinde prestatiile a sapte trupe si artisti, printre care si cea a lui Bob Sinclair, de la Arenele Romane din Capitala.
Vor mai face show trupele autohtone Voltaj si Holograf, precum si grupurile franceze Gomm, Dahlia, Alexis HK si Mamienco.
Joi, in prima zi a festivalului, trei tarafuri de muzica tiganeasca vor sustine un concert la Muzeul Taranului Roman, iar vineri, la sala Elvira Popescu a Institutului Francez, va avea loc o serie de "cine-concerte" - filme de scurtmetraj cu Charlie Chaplin acompaniate live de acordeonistul Emy Dragoi, un recital sustinut de Alexis HK, proiectia filmului despre viata lui Edith Piaf (La vie en rose).
Voltaj va sustine concerte la Constanta, Brasov si Timisoara, iar Holograf la Sibiu, Cluj si Iasi.

Love Generation

Bob Sinclair va concerta pentru prima data in Romania pe 23 iunie, la Arenele Romane.
Spectacolul pe care autorul hiturilor a€śLove Generationa€ť, a€śWorld Hold On (Children of the Sky)a€ť sau a€śRock This Party (Everybody Dance Now)a€ť il va sustine in Capitala face parte din turneul mondial a€śWorld Love Generation Toura€ť. Biletele la concert pot fi achizitionate la preturi accesibile din magazinele Diverta, Muzica si de pe site-ul www.bilet.ro.
Bob Sinclair a debutat ca DJ in 1986, la 18 ani, sub pseudonimul Chris The French Kiss. Melodia "Gym Tonic" a fost primul sau succes de club. Tot atunci, inspirat de personajul din filmul "Le Magnifique" de Philippe de Broca, hotaraste sa isi schimbe numele in Bob Sinclair.