Va mai amintiti de jocurile de tip arcada din vremea comunismului? Cativa rusi s-au gandit sa le resusciteze si au creat un muzeu cu vechile masini de jocuri.     Milioane de tineri din estul Europei s-au jucat macar o data pe tonoma
Va mai amintiti de jocurile de tip arcada din vremea comunismului? Cativa rusi s-au gandit sa le resusciteze si au creat un muzeu cu vechile masini de jocuri.     Milioane de tineri din estul Europei s-au jucat macar o data pe tonomate inca de la inceputul anilor a€˜70 pana sa descopere jocurile importate din vest dupa caderea comunismului. In timp ce tinerii din vest se jucau Pac-Man pe primele PC-uri, cei din est, de la Dresden la Vladivostok, stateau la coada la cinematograf pentru cele mai noi jocuri de tip arcada. Acum doi ani un grup de studenti s-a hotarat sa reinvie jocurile copilariei, proiect care a evoluat in asamblarea Muzeului de Masini Sovietice cu fise, deschis temporar sub dormitoarele unui colegiu. "Am vrut sa ne amintim de copilarie si de jocurile pe care obisnuiam sa le jucam si am venit cu aceasta idee. Nu a fost usor sa gasim aceste masini, iar multe dintre ele nu mai functionau, a spus Alexander Stakhanov, unul dintre organizatori.   PROVOCARE. Vizitatorii pot incerca jocuri precum Sea Battle, in care jucatorul este comandantul unui submarin ce urmareste prin periscop navele care se apropie. Acesta trebuie sa anihileze cu ajutorul torpilelor navele rivale. In Tankodrom jucatorii trebuie sa doboare lansatoare de rachete sau tancuri inamice. In muzeu exista si mese de Paintball sau pentru hockey, dar si un "shooter" numit Sniper. Circa 20, din cele 37 de aparate pentru diferite jocuri stranse in muzeu, au fost reparate si pot fi utilizate. Acestea functioneaza daca jucatorul introduce in slot o moneda ruseasca veche de 15 copeici, care are gravate secera si ciocanul, emblemele regimului vechi. Desi au fost considerate cele mai avansate tehnologii ale timpului, aparatele sunt demodate pentru vremea de acum. Grafica este primitiva daca o comparam cu ultimile aparitii din piata jocurilor pe calculator sau pe consola.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.