India este piata telecomunicatiilor mobile cu cea mai rapida crestere din lume, atragand peste sase de milioane de noi clienti in fiecare luna, avand in vedere ca tarifele sunt de un cent pe minut.
Vodafone, care a achizitionat o participatie majoritara din grupul indian de telecomunicatii Hutchinson Essar, va investi doua miliarde de dolari pentru a-si extinde operatiunile din India, a declarat Sarin dupa o intrunire cu responsabili ai Hutch Essar.
Sarin a adaugat ca se afla in discutii cu alte companii de telecomunicatii din India privind posibilitatea folosirii in comun a infrastructurii, precum turnurile de transmisie a semnalului.
Vodafone a publicat deja planurile de partajare de retele cu operatorul de telefonie Bharti Airtel Ltd., din care Vodafone a detinut 10%.
Grupul Vodafone, care este cea mai mare companie de telecomunicatii mobile din lume in afara de China, a acceptat in luna februarie sa achizitioneze o participatie majoritara din firma Hutchison Essar, ce a apartinut grupului Hutchison Telecommunications International Ltd., platind suma de 11,1 miliarde dolari.
Insa oficialii indieni au pus sub semnul intrebarii aceasta afacere, in special dimensiunea holdingului strain, cerand detalii suplimentare. Autoritatea indiana privind investitiile straine a aprobat in cele din urma in aprilie achizitia celui de-al treilea operator de telefonie mobila din India, iar compania isi va schimba numele in Vodafone Essar pana la sfarsitul acestei luni.