"AFRONT RUS" - "Melescanu sa raspunda"
Fostul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, considera ca Rusia a ofensat Romania printr-o declaratie facuta de generalul Vladimir Samanov, consilierul ministrului rus al Apararii, ca urmare a propunerii
"AFRONT RUS" - "Melescanu sa raspunda"
Fostul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, considera ca Rusia a ofensat Romania printr-o declaratie facuta de generalul Vladimir Samanov, consilierul ministrului rus al Apararii, ca urmare a propunerii lui Teodor Melescanu privind manevrele militare comune pe teritoriul Romaniei. "Raspunsul generalului Samanov este un afront adus Romaniei, el comparand Romania de acum, o tara NATO, cu Germania nazista", a spus Frunzaverde. El a cerut atat lui Melescanu, cat si ministrului de Externe sa ia pozitie fata de declaratiile oficialului rus. (O.S.)


ALEGERI PE - Stolojan, posibil cap de lista
Theodor Stolojan ar putea fi cap de lista la alegerile pentru Parlamentul European din partea PLD, o decizie in acest sens urmand a fi luata in perioada imediat urmatoare, au declarat ieri pentru Mediafax surse din partid. Liberal-democratii au stabilit, in cadrul dezbaterilor avute si cu liderii PD, ca este nevoie de o personalitate marcanta care sa candideze din partea PLD, pentru ca formatiunea sa aiba un scor electoral cat mai bun, concluzia fiind ca Stolojan este singurul lider care ar putea ridica partidul.


PARLAMENT - Tariceanu, chemat la raport
Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a cerut ieri premierului Tariceanu sa se prezinte in fata Parlamentului inainte de raportul Comisiei Europene. "Vreau sa reiterez ca primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, sa vina in fata Parlamentului inainte de raportul Comisiei Europene de saptamana viitoare, pentru a prezenta modul in care Guvernul a pregatit acest important examen", a spus liderul PSD.


VOT PE ARTICOLE - Ordonanta ANI, adoptata
Deputatii au adoptat ieri pe articole, cu 169 de voturi "pentru" si nici unul "impotriva", Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea Legii ANI. Astazi, Camera Deputatilor se va pronunta prin vot final, ca prima Camera sesizata, asupra acestui proiect. Propunerile de modificare a Legii ANI promovate de ministrul Tudor Chiuariu prevad micsorarea de la 20.000 la 10.000 de euro a cuantumului diferentei dintre averea initiala si cea dupa exercitarea mandatului unui demnitar, pentru care procedura de verificare se declanseaza de inspectorii ANI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.