GARANTARE DEPOZITE. Bancile comerciale vor sa nu mai achite din 2008 cotizatiile la Fondul de Garantare a Depozitelor, motivand ca sumele colectate deja se situeaza la un nivel adecvat riscurilor cu care s-ar putea confrunta sistemul bancar. Veronica
GARANTARE DEPOZITE. Bancile comerciale vor sa nu mai achite din 2008 cotizatiile la Fondul de Garantare a Depozitelor, motivand ca sumele colectate deja se situeaza la un nivel adecvat riscurilor cu care s-ar putea confrunta sistemul bancar. Veronica Raducanescu, director in Banca Nationala a Romaniei, sustine ca Banca Centrala nu prevede riscuri sistemice.


ENERGIE. Petrom va intra pe piata productiei de energie electrica printr-un proiect estimat la 500 de milioane de euro, care vizeaza constructia unei centrale pe gaze, cu o capacitate de 860 MW, pe un teren situat pe platforma rafinariei Petrobrazi Ploiesti. Centrala va fi alimentata cu gaze naturale printr-o conducta apartinand Transgaz. Circa 20% din capacitatea unitatii va fi utilizata pentru acoperirea consumului Petrom, atat in rafinarii,  cat si pentru operatiunile de explorare si productie.


MINE INCHISE. Ministerul Economiei si Finantelor va solicita acordul Guvernului pentru inchiderea si ecologizarea a 88 de mine si cariere, operatiuni care necesita fonduri de circa 1,77 miliarde de lei (552 milioane de euro), au declarat ieri surse din institutie. Lucrarile de inchidere vor fi realizate la Petrosani, Remin Baia Mare, Minvest Deva, SNLO Targu-Jiu, Miniera Banat Anina, Salrom Bucuresti, SNC Ploiesti, CN Uraniu Bucuresti, Baita Stei, Moldomin Moldova Noua, SC Cuart, Geopec Pitesti si la complexul energetic Craiova.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.