Cei 43 de membri ai Comitetului Executiv al PSD Cluj s-au reunit ieri intr-o sedinta agitata in care principalul subiect de discutie a fost gasirea unei modalitati de a riposta la criticile virulente ale pesedistilor bucuresteni care au culminat cu c
Cei 43 de membri ai Comitetului Executiv al PSD Cluj s-au reunit ieri intr-o sedinta agitata in care principalul subiect de discutie a fost gasirea unei modalitati de a riposta la criticile virulente ale pesedistilor bucuresteni care au culminat cu cererea facuta de Vanghelie de excludere din partid a vicepresedintilor Vasile Dancu si Victor Ponta. Conform unor surse citate de Mediafax, au aparut nemultumiri si fata de atitudinea presedintelui partidului, Mircea Geoana, care nu a condamnat explicit demersul initiat de seful filialei din Bucuresti, Marian Vanghelie. In cursul discutiilor s-a conturat varianta demisiei in corpore a conducerii organizatiei pentru a-i forta pe liderii de la centru sa condamne ferm gestul lui Vanghelie. Insa presedintele PSD Cluj, Ion Rus, a avut o atitudine mai prudenta cerandu-le colegilor sai sa astepte evolutia evenimentelor din partid. Rus s-a referit la planuita discutie dintre presedintele Mircea Geoana, Marian Vanghelie si vicepresedintii Vasile Dancu si Victor Ponta. Geoana va incerca sa arbitreze conflictul in cadrul sedintei Biroului Permanent National care va avea loc astazi. "Faptul ca s-a pus problema demisiei in bloc a fost generat de o dezamagire cu privire la dezbaterile dintr-un partid. Sunt sceptic, deoarece se trece uneori extrem de usor pe langa semnalele de alarma", a declarat Dancu precizand ca problema demisiei a fost doar amanata, nu anulata. Liderul PSD a declarat, vineri, ca va aplana disputa care-i opune pe pesedistii bucuresteni celor clujeni cu "intelepciunea rabinului si fermitatea liderului". Se pare ca grupul de la Cluj este nemultumit tocmai de lipsa de fermitate a "rabinului" Geoana, nemultumire care a rabufnit in timpul sedintei lor de ieri. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.