Produsul Zilei

Libra Bank ofera creditul pentru cabinete medicale. Moneda de acordare este leul, in timp ce avansul variaza intre 0 si 25%. Pentru imprumuturile mai mici de 120.000 de lei avansul este 0% iar pentru cele peste aceasta valoare este minimum 15%. Pentru creditele cu perioada de rambursare de maximum 6 luni dobinda este 0, iar pentru cele care sint rambursate in timp mai indelungat banca solicita o dobinda de 11,4% pe an.

Maxim istoric la Nasdaq

Actiunile companiilor listate in SUA s-au apreciat semnificativ vineri, iar indicele Nasdaq a urcat la cea mai ridicata valoare din ultimii sase ani, pe fondul datelor favorabile privind economia americana, transmite Reuters. Informatiile oficiale au indicat un avans moderat al preturilor in SUA, excluzind costurile alimentelor si energiei. Indicele Nasdaq a atins, in timpul tranzactiilor, 2.629,39 puncte. Ulterior, valoarea indicatorului a scazut la 2.628,29, cu 1,11% peste nivelul de la sfirsitul sedintei de joi.

Negocieri ALRO - Hidroelectrica

Reprezentantii companiilor Hidroelectrica si ALRO Slatina vor negocia, in aceasta saptamina, modificarea preturilor la energia furnizata combinatului de aluminiu, a declarat directorul Hidroelectrica, Traian Oprea. „La sfirsitul anului trecut am renegociat toate contractele, mai putin cel cu ALRO, cu care am ajuns la o formula de ajustare a pretului intr-un final. Ii chem la negocieri, iar daca nu sint de acord, le cresc pretul", a spus Oprea. ALRO a platit deja catre Hidroelectrica 100 de milioane de lei, ca avans pentru energia furnizata in urmatoarele sase luni.

Oferte pentru eMag, in „MONEY EXPRESS"

Radu Apostolescu, cofondator al eMag, unul dintre cele mai mari magazine online din Romania, a primit o oferta de cumparare a afacerii, din partea fondului de investitii Tiger Global Management, compania care a cumparat, luna trecuta, eJobs si Neogen. Daca a acceptat sau nu oferta si despre ce bani e vorba cititi in editia de miine a „MONEY EXPRESS".

Derivate la bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va avea posibilitatea sa introduca la tranzactionare instrumente financiare derivate avind ca activ suport titluri de participare la fondurile de investitii, titluri de stat si rate de dobinda. CNVM a aprobat joi reglementarile pietei reglementate la termen administrate de BVB, precum si Codul Casei de Compensare Bucuresti, iar vineri a acordat certificatul de inregistrare a instrumentului financiar BET Index Futures, care va fi primul tip de contract derivat tranzactionat la BVB.

Drum expres Craiova-Galati

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ca a fost initiat un studiu de prefezabilitate pentru realizarea unui drum expres intre orasele Craiova si Galati. „Vrem sa facem acest studiu pe un drum expres care va lega Craiova de Galati si care va cuprinde o axa de noua localitati. Este o axa economica extrem de importanta, care va duce la dezvoltarea oraselor prin care va trece", a spus Orban. Pentru inceput, studiul va viza tronsonul Craiova-Pitesti.