PULSUL MEDICINEI
Nici o femeie nu scapa macar de un episod al unei infectii urinare. Femeile fac mult mai usor infectii urinare joase, si asta tine de conformatia anatomica a femeilor fata de a barbatilor, tine din nou de lungimea si sinuozitate
PULSUL MEDICINEI
Nici o femeie nu scapa macar de un episod al unei infectii urinare. Femeile fac mult mai usor infectii urinare joase, si asta tine de conformatia anatomica a femeilor fata de a barbatilor, tine din nou de lungimea si sinuozitatea uretrei prin care se scurge la exterior urina in vezica urinara.

La femei, uretra este mai scurta si mai dreapta, iar orificiul de deschidere a uretrei e mult mai aproape de vagin si de rect. Asa ca uretra femeilor se colonizeaza mult mai usor cu microbi. Infectiile urinare pot aparea pe intreg tractul urinar, de la rinichi la cele doua uretere, la vezica, la uretra si la ameat, adica la orificiul de deschidere a uretrei spre exterior. Infectiile cantonate chiar in rinichi sunt infectii urinare inalte. Infectiile de la vezica in jos se numesc infectii urinare joase.

Infectiile inalte, cele amplasate chiar in structura rinichiului, sunt forme grave, iar daca nu se tra-teaza, pot duce la temutele insuficiente renale care necesita dialize si transplant de rinichi, arata seful de lucrari dr. Razvan Ionescu, de la Clinica de boli interne a Spitalului Colentina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.