Ulterior articolelor aparute in presa de vineri cu referire la prestatia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, la Washington, MAE ne-a trimis urmatoarele precizari: imaginile difuzate de la intilnirea cu secretarul de Stat Condoleez


Ulterior articolelor aparute in presa de vineri cu referire la prestatia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, la Washington, MAE ne-a trimis urmatoarele precizari: imaginile difuzate de la intilnirea cu secretarul de Stat Condoleezza Rice au fost luate inaintea discutiei propriu-zise a celor doi diplomati, in cadrul oportunitatilor de imagine pentru presa. Momentul era destinat exclusiv adresarii salutului de bun venit ministrului roman, iar o conferinta de presa comuna nu fusese prevazuta pe agenda intilnirii. Condoleezza Rice a profitat, asadar, de aceasta ocazie pentru a face o scurta declaratie de condamnare a atentatelor din Irak, careia i-a subscris si ministrul Cioroianu.

"Avind in vedere cele de mai sus, MAE considera regretabila prezentarea de o maniera inexacta si tendentioasa a intrevederii dintre cei doi inalti oficiali, in conditiile in care reuniunea a evidentiat un dialog cald, constructiv si prietenesc, a permis reconfirmarea relatiilor solide de parteneriat existente intre tarile noastre si s-a bucurat de ecouri pozitive la nivelul cercurilor politice si diplomatice din capitala SUA", se arata in comunicatul MAE.

COTIDIANUL va ofera mai jos imagini de la intilnirile bilaterale sau de alta natura ale secretarului de Stat, Condoleezza Rice, cu alti demnitari. Cititorii nostri vor putea evalua singuri astfel prestatia ministrului roman prin comparatie cu omologii din alte state.

Click pentru a vizita arhiva Departamentului de Stat SUA


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.