Natatie
Florea, locul secund in Spania
Razvan Florea a terminat pe locul al doilea finala probei de 200 metri spate a concursului de la Barcelona, prima etapa a circuitului Mare Nostrom. El a fost cronometrat in 1:59, 48, fiind devansat de rusul Arkadi Viatcianin cu 16 sutimi de secunda. Ioan Gherghel a fost doar al saselea la 200 fluture cu 1:59, 52, victoria revenindu-i reprezentantului Rusiei, Nikolai Skvortov-1:57,50.

Tenis
Gallovits si Ungur, calificati in sferturi
Edina Galovits si Adrian Ungur au obtinut calificarea in sferturile de finala ale turneelor de la Barcelona si Kosice. Edina a invins-o pe iberica Lourdes Dominguez Lino, favorita 5 cu 6-4, 6-2, iar Adrian pe compatriotul acesteia, Marcel Granollers-Pujol, in trei seturi, 4-6, 7-6, 6-4. Viitorii lor adversari sunt Kaia Kanepi-Estonia si Jan Merkl-Cehia. Andrei Pavel a pierdut impreuna cu germanul Nikolas Kiefer, 5-7, 6-7 cu Simon Aspelin, Suedia-Julian Knowle, Austria, favoriti 3 la Halle.

Kaiac-Canoe
Editia a 35-a a Regatei Snagov
Sambata si duminica se desfasoara editia cu numarul 35 a Regatei Snagov, competitie la care se vor intrece sportivi din Bulgaria, Cipru, Iran, Italia, Moldova, Serbia, Ungaria si Romania. Din tara noastra ii vom putea vedea pe componentii lotului national, alaturi de reprezentanti ai cluburilor Dinamo si Steaua. Concursul constituie o ultima verificare inaintea Campionatelor Europene programate in ultima parte a acestei luni la Pontevedra, in Spania. De altfel, marti, urmeaza sa fie trimisa lista sportivilor care vor evolua la aceasta importanta competitie.

Citeste si:

Canotaj
17 romani la regata Bled
Federatia noastra a decis sa trimita 17 canotori la regata internationala de juniori de la Bled programata la sfarsitul acestei saptamani. Antrenorii Petru Goliciu si Marin Gheorghe au stabilit componentele echipajelor masculine de 4 rame, 8 plus 1, dublu fara carmaci si a celui feminin de dublu. Cu sanse la medalii pornesc dublurile Andreea Boghianu- Mihaela Petrila, Ciprian Focariu- Cristian Manea.

Box
Bute lupta pentru a deveni challenger la titlul IBF
Lucian Bute boxeaza maine dimineata, de la ora Romaniei 5.30, la arena Belle Centre din Montreal, cu camerunezul Sakio Bika, invingatorul urmand sa devina challenger la titlul IBF al categoriei supermijlocie. Galateanul noastru are 19 victorii la profesionism, 16 fiind obtinute prin k.o. si se afla in primii cinci la WBC, IBF, WBA si WBO. El s-a pregatit foarte serios pentru acest meci deosebit de important, cei de la Interbox gasindu-i nu mai putin de cinci sparring partneri. Managerul Chris Ganescu aprecia ca Bute poate obtine victoria, desi adversarul sau are un stil agresiv si o conditie fizica remarcabila. Saki a implinit 28 de ani, a sustinut 26 de meciuri, dintre care a castigat 22, a pierdut doua si a terminat tot atatea la egalitate. A evoluat in doua finale cu centura mondiala pe masa, in compania germanului Markus Bayer si a americanului Joe Calzaghe, ratandu-le pe ambele. Dupa J.O. de la Sydney s-a stabilit in Australia. Meciul Bute - Bika va fi transmis in direct de Radio Romania Actualitati.