In articolul intitulat "Odata cu preluarea Fortus, toata metalurgia romaneasca este sub control strain", publicat in data de 13 iunie 2007, au aparut unele informatii care, potrivit Metalexportimport, sunt eronate.
Intr-un drept la replica trimis pe adresa redactiei, conducerea Metalexportimport precizeaza ca estimarea pretului tranzactiei (intre 1.555.750 euro si 3.111.500 euro) prin care doi oameni de afaceri rusi au preluat peste 50% din Metalexportimport nu este corecta, valoarea tranzactiei fiind confidentiala.
Totodata, dintr-o regretabila eroare de redactare si corectura, in articol s-a strecurat o greseala. In fraza "celalalt criteriu foarte important pentru ca fabrica sa produca profit este triplarea cifrei de afaceri de cel putin trei ori", termenul corect este "cresterea" in loc de "triplarea".
De asemenea, potrivit presedintelui Metalexportimport, Paul Tudor, Fortus Iasi nu poate fi considerat parte din metalurgia romaneasca, acesta fiind producator de utilaje grele, apartinand domeniului constructii de masini.
Pe aceasta cale, oficialul Metalexportimport tine sa-si reafirme convingerea ca schimbarea actionariatului la casa de comert amintita va duce la relansarea activitatii Fortus Iasi, deoarece investitorii rusi intentioneaza sa asigure cresterea portofoliului de contracte pentru utilaje din specificul de fabricatie al unitatii, respectiv functionarea acestuia la capacitate maxima.