Primul-ministru s-a plans sefului Comisiei Europene in legatura cu actiunile Procuraturii din Romania. "I-am spus lui Barroso in felul urmator: gasiti firesc ca eu, care sunt prim-ministru, sa aflu din presa ca Procuratura decide inceperea urmarii pe
Primul-ministru s-a plans sefului Comisiei Europene in legatura cu actiunile Procuraturii din Romania. "I-am spus lui Barroso in felul urmator: gasiti firesc ca eu, care sunt prim-ministru, sa aflu din presa ca Procuratura decide inceperea urmarii penale in momentul in care el poate sa fie suspendat de presedinte si eu ca prim-ministru nu sunt informat?", a declarat Tariceanu miercuri seara, la o emisiune TV. El a precizat ca Justitia trebuie sa fie independenta, dar nu sa fie "rupta" de celelalte institutii, in cauza Parchetul. Premierul a aratat, in acest context, ca nu a fost informat, in calitate, de prim-ministru despre inceperea urmaririi penale in legatura cu un ministru (Zsolt Nagy - n.r.), spre deosebire de seful statului.
In opinia sa, este un exces de comportament care vrea numai sa demonstreze ceva care nu este necesar. "Deci, daca Parchetul ii comunica primului-ministru, nu inseamna ca Justitia nu este independenta. Daca ei nu comunica, inseamna altceva: ca nu au minima educatie institutionala sa inteleaga ca puterile in stat comunica". "Si bineinteles ca Barroso a fost de acord, nu se intampla nicaieri in statele in care aceste institutii sunt asezate pe un fagas firesc", a adaugat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.