Miercuri, 14 iunie 2007, ora 11:00, in cadrul conferintei de presa care a avut loc la Sala de conferinte a Fundatiei Europene Titulescu, s-a lansat premiul fundatiei umaniste Dan Voiculescu, care isi propune sa aduca in lumina viata si opera unui rom
Miercuri, 14 iunie 2007, ora 11:00, in cadrul conferintei de presa care a avut loc la Sala de conferinte a Fundatiei Europene Titulescu, s-a lansat premiul fundatiei umaniste Dan Voiculescu, care isi propune sa aduca in lumina viata si opera unui roman care merita cu adevarat recunostinta noastra. Premiul se acorda anual pentru realizarile cu cel mai mare impact asupra prosperitatii materiale si/sau spirituale a Romaniei.  Academia Romana este responsabila cu procedurile de promovare al premiului, de colectare a candidaturilor, de selectie si de nominalizare. Premiul este in valoare de 300.000 Ron si va fi acordat incepand cu anul 2008, ritmicitatea sa fiind cea a ciclului academic, la data de 20 mai a fiecarui an, in cadrul unei ceremonii. Ziua lansarii premiului s-a incheiat cu un eveniment de gala organizat la Sala Le Diplomate.  Participantii la eveniment au fost fondatorul Fundatiei Umaniste "Dan Voiculescu": Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, prim-ministrul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, vicepresedintele Academiei Romane, Florin Filip, Mircea Malita, Ion Frank Valeriu, Dan Berindei, Adrian Paunescu, Bogdan Pascu, George Copos, Viorel Paunescu, Vlad Petreanu, Florin Oance, Mihai Gadea, Lucian Mandruta, Gabriela Vranceanu Firea, Alexandra Stoicescu, Amalia Nastase, Mihai Leu, Geo Saizescu, Elisabeta Bostan, Horatiu Malaiele, George Mihaita, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Tudor Gheorghe. Membri marcanti ai Academiei Romane, personalitati ai vietii culturale, oameni de afaceri si politicieni importanti au dorit sa participe activ la lansarea si desfasurarea acestei "competitii" si si-au exprimat speranta ca aceasta va reprezenta inceputul unui proces de promovare a valorilor pe care Romania le detine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.