COMPENSATE. In urma verificarilor din ultimele trei saptamani, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca prescriptia nejustificata a medicamentelor compensate si gratuite de catre medici este una dintre principalele cauze pentru care in mai
COMPENSATE. In urma verificarilor din ultimele trei saptamani, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca prescriptia nejustificata a medicamentelor compensate si gratuite de catre medici este una dintre principalele cauze pentru care in mai si iunie au scazut plafoanele in farmacii. De exemplu, in judetul Prahova exista deja doua dosare trimise in justitie pentru cazurile in care au fost eliberate retete unor persoane decedate. O situatie similara exista si la Galati, iar la Iasi este luat in discutie cazul unui doctor care a prescris mai multe retete pentru aceeasi persoana.


OBEZA. Femeia care a murit dupa ce a suferit o operatie de cezariana la Spitalul din Satu-Mare nu a decedat din cauza lipsei de medicamente. Aceasta este concluzia comisiei Ministerului Sanatatii care a investigat cazul. Comisia a constatat ca stocurile de anticoagulante din spital erau suficiente, iar operatia a decurs normal. Totusi, medicii care au realizat interventia nu au luat in calcul faptul ca femeia cantarea peste 120 de kilograme, obezitatea fiind un factor de risc pentru tromboembolism.


FARA VACCINURI. Vaccinurile impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive lipsesc de aproape doua luni din cabinetele medicale din judetele Giurgiu, Ilfov, Buzau, Bacau, Bucuresti si Sibiu, intrucat licitatiile au fost organizate cu intarziere. Directorul general in Ministrul Sanatatii Rodica Costinea a declarat ca distribuirea celor 750.000 doze de vaccin va incepe de la 19 iunie. Licitatiile au fost intarziate intrucat caietele de sarcini erau gata in februarie. De-abia miercuri au fost semnate contractele cu firmele distribuitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.