Bursa de Valori Bucuresti ar putea incepe operatiunile cu instrumente financiare derivate pana la finele lunii iulie, primele tranzactii urmand sa fie realizate cu contractele futures pe indicele BET, a declarat directorul general al BVB, Stere Farm
Bursa de Valori Bucuresti ar putea incepe operatiunile cu instrumente financiare derivate pana la finele lunii iulie, primele tranzactii urmand sa fie realizate cu contractele futures pe indicele BET, a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache, citat de Mediafax.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat, joi, regulamentele de functionare a pietei contractelor la termen si tranzactionarea instrumentelor derivate la Bursa de Valori Bucuresti, a declarat Paul Miclaus, vicepresedinte al CNVM.
Oficialii BVB au anuntat inca de la finele anului trecut ca vor introduce in acest an tranzactii cu instrumente derivate, stabilirea cadrului legislativ si infiintarea infrastructurii pentru compensare figurand printre conditiile ramase de indeplinit.
In cadrul adunarii generale anuale a BVB, din luna mai, s-au aprobat regulamentele de functionare ale unei piete la termen la BVB, cuprinse in Cartea II a Codului Bursier. Ulterior, au fost trimise la CNVM pentru aprobare.
"Comisia a cerut Bursei de Valori Bucuresti sa faca anumite modificari, iar formele finale au fost depuse vinerea trecuta si luni, pentru Casa romana de Compensare si reglementarile pentru piata", a mai spus Miclaus.
Presedintele Bursei, Septimiu Stoica, a afirmat, in martie, ca partea de reglementare a fost lucrata foarte atent si ar fi surprinzator sa apara probleme cu aprobarea CNVM, iar in ceea ce priveste tarifele, sigur nu vor aparea observatii.
Primele instrumente financiare derivate care vor putea fi tranzactionate vor fi contractele futures, iar in cadrul aceluiasi sistem vor fi derulate operatiuni pe piata futures si pe piata spot, pe platforma tehnica Arena.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.