Intalnirea cu Condi  - MAE roman se apara de acuzatiile de servilism Intalnirea ministrului roman de Externe, Adrian Cioroianu, cu omologul sau american, Condoleezza Rice, a aprins spiritele la Bucuresti.
Un dialog "cald, constru
Intalnirea cu Condi  - MAE roman se apara de acuzatiile de servilism Intalnirea ministrului roman de Externe, Adrian Cioroianu, cu omologul sau american, Condoleezza Rice, a aprins spiritele la Bucuresti.
Un dialog "cald, constructiv si prietenesc", reflectat intr-o maniera "inexacta si tendentioasa". In acesti termeni descrie Ministerul roman al Afacerilor Externe (MAE) scandalul iscat de intrevederea dintre seful diplomatiei romane, Adrian Cioroianu, si secretarul american de Stat, Condoleezza Rice.  "MAE considera regretabila prezentarea de o maniera inexacta si tendentioasa a intrevederii dintre cei doi inalti oficiali, in conditiile in care reuniunea a evidentiat un dialog cald, contructiv si prietenesc, a permis reconfirmarea relatiilor solide de parteneriat existente intre tarile noastre si s-a bucurat de ecouri pozitive la nivelul cercurilor politice si diplomatice din capitala SUA", se arata in comunicatul MAE.  "DA, BINEINTELES". Adrian Cioroianu a fost, zilele trecute, tinta a numeroase comentarii in care  fost acuzat de servilism fata de omologul sau american si de necunoastere a limbajului diplomatic. Totul a pornit de la o transcriere a convorbirii dintre cei doi oficiali. Confirm acestei surse, Rice i-a urat bun-venit ministrului roman, aflat pentru prima data in vizita oficiala la Washington, subliniind apoi ca intrevederea este o buna ocazie "de a discuta despre extraordinarul parteneriat (dintre Romania si SUA - n.r.) din numeroase parti ale lumii". Replica lui Cioroianu a fost "Da, da, desigur". "...Inclusiv in Irak si Afganistan", a adaugat secretarul de Stat american. Rice si-a exprimat apoi convingerea ca ministrul roman va condamna alaturi de ea bombardamentul de la.... Cioroianu a intervenit din nou si a spus: "Bineinteles". Era vorba despre bombardarea unei moschei siite din Irak, dupa cum avea sa detalieze ulterior Rice. "Transmitem poporului irakian toate urarile noastre de bine si condoleante pentru ceea ce s-a intamplat acolo. Va multumesc", a spus Rice. "Va multumesc foarte mult", a completat si ministrul roman de Externe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.