Raportul Comisiei de control a SRI va stipula ca asupra Serviciului planeaza acuza de "politie politica" in scandalul biletelelor scrise de prim-adjunctul Florian Coldea despre judecatorii Curtii Constitutionale (CC), ne-au declarat ieri surse din Co
Raportul Comisiei de control a SRI va stipula ca asupra Serviciului planeaza acuza de "politie politica" in scandalul biletelelor scrise de prim-adjunctul Florian Coldea despre judecatorii Curtii Constitutionale (CC), ne-au declarat ieri surse din Comisie, dupa audierea sefului SRI. "Faptul de a cere informatii la telefon despre judecatorii Curtii, si a le primi tot la telefon miroase a politie politica. Nu putem demonstra ca beneficiarul informatiilor a fost presedintele Basescu, dar cazul per-total, este susceptibil de politie politica", ne-au explicat sursele citate. George Maior, directorul SRI, a insistat ca ancheta interna infirma acuzele referitoare la acte de politie politica facute de ofiteri ai Serviciului. In replica, presedintele Comisiei, senatorul PNL Radu Stroe, a respins afirmatia categorica a directorului SRI, dupa care serviciul nu se face vinovat de actiuni de politie politica. "Maior s-a antepronuntat. Noi ne vom rezerva dreptul de a cenzura aceasta idee in raportul pe care-l vom redacta marti. Totul este posibil", a spus Stroe. Raportul Comisiei il stigmatizeaza si pe adjunctul Coldea, documentul insistand asupra faptului ca acesta nu si-a argumentat absolut deloc satisfacator "ancheta" privitoare la judecatorii Curtii. (A.I.;R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.