Producatorul farmaceutic Sintofarm Bucuresti si-a majorat pierderile, in primele trei luni, cu 10,3% la 206.000 lei, comparativ cu nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al companiei, publicat marti.<

Producatorul farmaceutic Sintofarm Bucuresti si-a majorat pierderile, in primele trei luni, cu 10,3% la 206.000 lei, comparativ cu nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al companiei, publicat marti.
In acelasi timp, veniturile totale ale companiei au avansat cu 27,5% la 1,6 milioane lei, iar cheltuielile au crescut cu 25% la 1,8 milioane lei.
Cifra de afaceri a Sintofarm a fost in primul trimestru de 1,3 milioane lei, cu 17,6% mai mult decat valoarea inregistrata in intervalul ianuarie-martie 2006.

Profit net in 2006, cu 78,9% mai mic decat in 2005

Producatorul a incheiat anul trecut cu un profit net de 69.427 lei, cu 78,9% mai mic fata de 2005.
Potrivit companiei, evolutia descendenta a profitului net inregistrat la finele anului 2006 a avut drept cauze cresterea costurilor de achizitie a substantelor active folosite in productie si scaderea pretului la medicamente cu circa 8%, alinierea tuturor documentatiilor tehnice ale produselor la cerintele Uniunii Europene, suplimentarea numarului de angajati pentru asigurarea posturilor necesare cerintelor GMP (Good Manufacturing Practice - n.r.) si pentru infiintarea unei capacitati de productie pentru suplimente nutritive.
La finele anului trecut, Sintofarm a obtinut si autorizatia pentru comercializarea a patru medicamente in Republica Moldova, respectiv Saprosan, Sinergolin, Antalcol si Cloramina B. Compania a incheiat un contract de livrare cu distribuitorul Dita Import-Export (detinut de Gedeon Richter - n.r.), reusind astfel sa vanda si la export.
Pentru acest an, compania si-a propus imbunatatirea activitatii prin intensificarea marketingului, producerea si comercializarea unor produse rentabile, extinderea portofoliului, marirea capacitatilor de fabricatie la supozitoare, achizitionarea unei masini de blisterizat, obtinerea certificarii ISO 9001 si a celei GMP pentru fluxuri de geluri, supozitoare si comprimate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.