Rafo Onesti intentioneaza sa renunte la contractul de administrare cu IVG Investment&Management, incheiat la 27 noiembrie 2006 si prelungit in luna februarie a acestui an pentru o perioada de patru ani. In acest sens, la 18 iulie se va convoca AGA pe
Rafo Onesti intentioneaza sa renunte la contractul de administrare cu IVG Investment&Management, incheiat la 27 noiembrie 2006 si prelungit in luna februarie a acestui an pentru o perioada de patru ani. In acest sens, la 18 iulie se va convoca AGA pentru a discuta conventia de incetare a contractului de administrare. Daca se va rezilia contractul dintre cele doua firme, Rafo va trebui sa restituie garantiile de 100.000 catre IVG.
Totodata, rafinaria vrea sa renunte la penalitati de 14,5 milioane de lei, pe care trebuie sa le recupereze de la Balkan Petroleum (BKP) Trading Impex, fosta companie VGB Impex, facturate in perioada septembrie-decembrie 2005. VGB este fostul administrator al Rafo.
Actionarul majoritar al Rafo este firma Balkan Petroleum, care a preluat participatia majoritara de la stat. Balkan Petroleum Limited a fost cumparata de Calder-A, firma controlata de Iakov Goldovskiy, in proportie de 80%, si Todor Batkov (20%). Tranzactia nu a fost inca avizata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care trebuie sa se pronunte daca noul investitor poate prelua obligatiile asumate de Balkan Petroleum prin contractul de privatizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.