In urma unei investitii de 40 de milioane de euro, compania MGV Distri-Hiper, operatorul retelei franceze Auchan in Romania, va inaugura, in data de 20 octombrie, un hipermarket in Cluj-Napoca. Magazinul, amenajat in cadrul centrului comercial Iulius
In urma unei investitii de 40 de milioane de euro, compania MGV Distri-Hiper, operatorul retelei franceze Auchan in Romania, va inaugura, in data de 20 octombrie, un hipermarket in Cluj-Napoca. Magazinul, amenajat in cadrul centrului comercial Iulius Mall, va avea o suprafata de vanzare de 10.000 metri patrati, 50 de case de marcat si 2.180 de locuri de parcare, conform Mediafax. "Auchan va mai deschide in acest an doua hipermarketuri in Romania, unul la Targu Mures si unul la Pitesti. Pentru anul 2008, ne propunem sa mai deschidem patru hipermarketuri", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul general MGV Distri-Hiper, Regis Mougel. Dupa ce primul hipermarket Auchan din Romania a fost deschis in luna noiembrie 2006, in Bucuresti, dupa investitii de 40 milioane euro, compania intentioneaza sa deschida un al doilea hipermarket in Bucuresti. Acesta va fi localizat in zona Berceni si va fi deschis la sfarsitul acestui an sau in primavara anului 2008, in functie de evolutia lucrarilor. De asemenea, pentru 2008, retailerul are inca doua proiecte sigure, la Constanta si la Timisoara. Grupul francez Auchan detine 29% din capitalul social al MGV Distri-Hiper, restul actiunilor fiind controlate de parteneri romani.
In anul 2006, operatorul retelei Auchan in Romania a raportat venituri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro. Retailerul francez este una dintre cele mai importante companii de retail la nivel mondial, cu peste 380 de hipermarketuri in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Italia, Rusia, Maroc, China si Taiwan. Pe langa acest tip de magazine, compania detine si o retea de peste 700 de supermarketuri, 269 de centre comerciale Immochan, precum si Banca Accord.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.