Londra este principalul centru comercial al lumii, depasind New York si Tokyo, potrivit unui studiu care evalueaza influenta a 50 de orase in economia globala, realizat de MasterCard, a doua mare companie de carduri de credit la nivel mondial, transm
Londra este principalul centru comercial al lumii, depasind New York si Tokyo, potrivit unui studiu care evalueaza influenta a 50 de orase in economia globala, realizat de MasterCard, a doua mare companie de carduri de credit la nivel mondial, transmite Reuters.
Prima editie a clasamentului, pe care MasterCard intentioneaza sa-l publice anual, este realizata pe baza indicelui MasterCard Worldwide Centres of Commerce, ierarhizand orasele in functie de cadrul legislativ si politic, stabilitatea economica, dificultatile in derularea afacerilor, fluxurile financiare, importanta in randul centrelor de afaceri, de cunoastere si informatie.
Capitala britanica a obtinut un total de 77,79 puncte, din 100 posibile, fiind urmata in clasament de New York, cu 73,8 puncte, Tokyo, cu 68,09 puncte, Chicago, cu 67,19 puncte, si Hong Kong, cu 62,32 puncte.
Punctajul obtinut de New York a fost influentat in mod negativ de reglementarile referitoare la piata obligatiunilor, care afecteaza volumul vanzarilor, de volatilitatea mai ridicata a monedei americane, comparativ cu lira sterlina, si de stabilitatea mai redusa a economiei americane, fata de cea britanica, a aratat MasterCard.
Pe primele 10 pozitii se plaseaza patru orase din regiunea Asia-Pacific. Hong Kong, ocupantul locului cinci, a depasit Singapore, plasat pe pozitia a sasea, intrucat are un climat de afaceri mai favorabil, iar volumul tranzactiilor cu actiuni este superior. Locurile 7-10 au fost ocupate, in ordine, de Frankfurt, Paris si Seul.
Cel mai important centru comercial din Centrul si Estul Europei este Viena, plasat pe pozitia 30, urmat de Budapestea, pe locul 40, Praga, pe 41, Varsovia, pe 49, si Moscova, pe ultimul loc, cu 39,8 puncte.
In Orientul Mijlociu, primul clasat este Dubai, pe pozitia 37. Centrul financiar al Chinei, Shanghai, ocupa locul 32, in vreme ce Beijing se plaseaza pe 46, cu un loc in urma centrului comercial al Indiei, Mumbai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.